Karhulalaisessa tapahtuu muutos

karhulalainen
Julkaistu: 11.12.2019 - 09:22
Kaikki Karhulalainen-lehdessä julkaistuista jutuista eivät ole miellyttäneet lehden julkaisijayhdistyksen eli Karhulan Liikkeenharjoittajien hallitusta.

Karhulalainen-lehden päätoimittaja vaihtuu. Tänään ilemstynyt lehden numero (13/2019) on viimeinen, jonka päätoimittajana toimii Eija Anttila.

Muutos on seurausta siitä, että Karhulan Liikkeenharjoittajat ry:n ja Kymenlaakson Pressipalvelu Oy:n välinen Karhulalaisen julkaisusopimus on uusittu. Karhulan liikkeenharjoittajat ry sanoi alkuperäisen, huhtikuussa 2018 solmitun sopimuksen irti alkusyksystä. Neuvottelujen jälkeen syntynyt uusi sopimus tulee voimaan vuodenvaihteessa.

Kymenlaakson Pressipalvelu jatkaa Karhulalaisen kustantajana ja sisällön tuottajana.

Linjaristiriidat kasvoivat liian suuriksi

Karhulalaisen toimittaminen ja uudistaminen runsaan puolentoista vuoden aikana on ollut toisaalta antoisa, toisaalta koetteleva työrupeama. Lukijakunnalta on tullut myönteistä palautetta, mutta vastapainona yhteistyötä julkaisijan, Karhulan Liikkeenharjoittajat ry:n, kanssa ovat rasittaneet näkemyserot ja linjaristiriidat.

Molempien osapuolten keväällä 2018 hyväksymässä yhteistyösopimuksessa määriteltiin Karhulalaisen missioksi mm. olla karhulalaisten ihmisten ja yritysten äänenkannattaja, Karhulan ääni Kotkan seudulla. Ajan mittaan kävi selväksi, että lehden julkaisijan tulkinta tämän ja muutaman muun sopimuskohdan merkityksestä oli toinen kuin lehden tekijöiden tulkinta.

Linjaristiriita kiristyi ja näkemyserot kasvoivat erityisesti sen jälkeen, kun Karhulan Liikkeenharjoittajien puheenjohtaja vaihtui vuoden 2019 alussa. Säännöllisten yhteistyöpalaverien ilmapiiri muuttui yhä vähemmän rakentavaksi. Julkaisijan palaute ja kritiikki oli kovaa; erityisesti moitittiin lehden juttuja, joissa käsiteltiin paikkakunnan politiikan tapahtumia. Kritiikki kärjistyi vaatimukseksi päätoimittajan vaihtamisesta.

Edellä mainittujen seikkojen ja julkaisusopimuksen uusimisesta käytyjen neuvottelujen vaikeuden takia olen tullut siihen johtopäätökseen, ettei Karhulalaisen toimittaminen ja uudistaminen viime aikoina noudatettuun tapaan ole enää mahdollista. On uuden aika; tänään 11.12. ilmestyneen Karhulalaisen numeron (13/2019) jälkeen ei juttujani ilmesty Karhulalaisen sivuilla. Karhulalainen.fi-verkkolehteä toimitan vuoden loppuun saakka.

EIJA ANTTILA

 

Pressipalvelu jatkaa Karhulalaisen tekemistä

Karhulan Liikkeenharjoittajat ry sanoi syyskuun lopussa irti sopimuksen Karhulalainen-lehden kustantamisesta Kymenlaakson Pressipalvelun Oy:n kanssa.

Uusi kolmivuotinen sopimus (1.1.2019-31.12.2022) allekirjoitettiin 5.12.2019. Merkittävin muutos sopimuksessa on päätoimittajan nimeäminen. Irtisanotun sopimuksen mukaan kustantaja (Pressipalvelu) nimesi päätoimittajan. Uuden sopimuksen mukaan Kustantaja (Pressipalvelu) ja Julkaisija (Liikkeenharjoittajat) nimeävät päätoimittajan yhdessä.

Liikkeenharjoittajat ei hyväksy nykyisen päätoimittajan Eija Anttilan jatkamista. Kustantajalla on ollut tähän asti ja olisi jatkossakin täydellinen luottamus nykyiseen päätoimittajaan.

Liikkeenharjoittajat ei katsonut tarpeelliseksi kommentoida asiaa.

Kustantaja pyrkii jatkamaan lehden tekemistä yhdessä sovitun mission mukaisesti. Missioon ei tehty muutoksia. Karhulalainen-lehden missio on:

”Julkaisija ja kustantaja pyrkivät toimissaan siihen, että Karhulalainen on Karhulan, karhulalaisten ihmisten ja karhulalaisten yritysten äänenkannattaja. Lehden tehtävä on olla Karhulan ääni Kotkan seudulla. Lehden tavoitteena on omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että Karhula on tulevaisuudessa entistäkin parempi paikka elää, toimia ja yrittää. Inhimillisyys, aktiivinen kulttuuri- ja urheiluelämä sekä yritteliäisyyden tukeminen ovat molempien sopimusosapuolien päämääränä.”

Kustantajan mielestä nykyinen päätoimittaja on kaikessa toiminnassaan ja tekemissään jutuissa toiminut mission puolesta. Kustantaja on ollut jokaisen Karhulalaisessa numerosta 05/2018 lähtien julkaistun jutun takana 100-prosenttisesti.

JORMA JYRKILÄ
Kymenlaakson Pressipalvelu Oy
hallituksen puheenjohtaja

 

 

 

 

 

Kommentit

Kotka tarpoo ihmeellisessä jälkineukkula koomassa ; kaikki mikä ei ole erityisesti julkista kunnallisessa päätöksen teossa on salaista ja asioita pyörittävät - päin hlv:tiä- seniilit , erehtymättömät huru-ukot. Eija on ainoa henkilö Kotkassa , joka ansaitsee tittelin Journalisti isolla J:llä. Kissanristiäisten ja taloremonttien ihastelijoita riittää lehtitytöissä joka sormelle... Tosiaisioiden tunnustaminen on viisauden alku , tätä Eija on yrittänyt tuoda esille, mutta nyt ´pimeyden voimat´ käänsivät kelloa reilusti takaisin "YYA-Suomeen".... Voimia Eijalle, toivottavasti jatkat journalistista työtäsi jossain muodosssa.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy