Sukupolvet kohtasivat koko perheen satuhetkessä

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 05.09.2018 - 14:33
Jari Lippo oli ensimmäinen lukija satuhetkessä, jonne seurakunnan päiväkerho Helilästä oli tullut kuuntelemaan.

Nuorten mielestä Gutsy Go -viikko on ollut tosi kiva. Vieraiden ihmisten lähestyminen on jännittänyt ja vaatinut rohkeutta.

Karhulalaisten kahdeksasluokkalaisten Gutsy Go viikko on edennyt puoleen väliin. Karhulan katukuvassa on näkynyt runsaasti nuorisoryhmiä omien haasteidensa parissa. Nuoret ovat ehtineet jo tehdä monenlaisia rohkeita tekoja ympäristönsä hyväksi.

"Koko kylän satuhetkessä" nuoret tuovat yhteen eri ikäiset ihmiset. Mummoja ja pappoja oli kutsuttu keskiviikkona Karhulan kirjastoon lukemaan lapsille ja aikuisille.

- Olimme tehneet sellaisen havainnon, että monet eläkeläiset ovat yksinäisiä. Tällä teolla me haluamme poistaa yksinäisyyttä, sanoi Aada Immonen.

Lukemaan halukkaita aikuisia nuoret etsivät Karhulan torilta ja suoraan soittamalla. Lapsiyleisöä saatiin muun muassa seurakunnan Helilän päiväkerhosta, tolppamainosten avulla ja Facebookissa mainostamalla.

Nuorten mielestä Gutsy Go -viikko on ollut tosi kiva. Vieraiden ihmisten lähestyminen torilla tai soittamalla on jännittänyt ja vaatinut rohkeita tekoja. Mutta kyllä Gutsy Go on nuorten mielestä kouluolot voittanut.

Monenlaisia haasteita

"Pelot palasiksi" - projektissa nuoret ehkäisevät kiusaamista tunnistamalla yhdessä ala-asteikäisten kanssa ne hetket, jotka koulussa eniten jännittävät. 
"Anteeksi, päästäkää minut ulos" on escape room, josta ei pääse ulos oppimatta kuuntelemisen ja anteeksipyytämisen taitoa. Erityisesti riidoissaan jumittavilla aikuisilla on tässä opittavaa.

"Rollaattoriralli" tarjoaa täyden huollon varikkotiimin, joka korjaa ja huoltaa ilmaiseksi kaupunkilaisten pyörät, rollaattorit ja lastenvaunut. Huollon aikana kaupunkilaiset ottavat mittaa toisistaan rollaattorien kiihdytyskilpailussa.

"Munkki-nolla" -pelissä tuntemattomat kaupunkilaiset muodostavat tiimit ja pelaavat yhdessä ristinollaa. Elävät ihmisnappulat saa liikkeelle vain heidän nimensä oppimalla.

"Läheisen kannustuslupaus" on hanke, jossa nuoret opettavat ihmisiä dissaamisen sijasta kannustamaan. Tavoitteena on saada mahdollisimman monta allekirjoitettua lupausta kannustaa.

"Päivystyksen sankarit" menee rohkeasti sinne, minne kukaan ei vapaa-ehtoisesti halua, kohti tylsyyden huippua. Tavoitteena on Suomen ilahduttavin sairaalan päivystysjono, jossa kukaan ei polta päreitään.

"Yhdessä tiimissä" aikuiset ja nuoret kumoavat heitä erottavaa ennakkoluulojen muuria pesäpallon voimin sekajoukkueina. 

"Operaatio kauppakassi" - palvelu helpottaa kiireisen keskiviikon taakkaa ja auttaa asiakkaan kassit autoon tai kotiovelle.

"Saanko esitellä?" -operaatiossa kahden eri palvelutalo-osaston seniorit saavat uusia ystäviä, kun nuoret pistävät peliin kaikki ihmissuhdetaitonsa.

"Hoitajien hoitajat" tarjoaa leikkipuistossa levon hetken uupuneille vanhemmille ja perhepäivähoitajille, kun nuoret ottavat vastuulleen leikittämisen, ja istuttavat aikuiset kahvittelemaan kaikessa rauhassa keskenään.

 

Kaikkien 22 ryhmän omista haasteistaan tekemät lyhyet videot esitetään ensi-illassa kulttuuritalo Kyminsuussa perjantaina 7.9. kello 16.30. Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita.

 

 

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy