Konsertti lasten ja nuorten mielenterveyden hyväksi

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 03.05.2019 - 14:36
Istumassa Otto Kervinen, Susanna Kankare, Helmi Kuokka, Alli Heinonen ja Akseli Kervinen. Takana vasemmalta Anne Kankare, Miia Kurttila, Vesa Kankare ja Niina Huopainen.

Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteri sekä Rauhalan koulun musiikkiluokkien 60-henkinen kuoro esiintyvät Kotkan konserttitalossa tiistaina 7.5. kello 18 Mielellään 2019 -hyväntekeväisyyskonsertissa. Konsertin järjestelyissä ovat mukana myös Kakspy ry ja Kotkan seudun musiikkiopisto.

Konsertin tuotolla tuetaan alueen lasten ja nuorten ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä. Kakspyn toiminnanjohtajan Miia Kurttilan mukaan aivan tarkka hyväntekeväisyyskohde on vielä päättämättä, mutta ajatuksissa ovat alueen vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien tukeminen.

Konsertti on osa kampanjaa, johon on kuulunut myös neljä luentoa lasten ja nuorten mielenterveydestä.

Kuoro ja nuoriso-orkesteri esiintyvät konsertissa sekä erikseen että yhdessä. Yhteisnumeroina ovat luvassa ainakin Kalliolle kukkulalle, Käyn ahon laitaa, We are the world sekä Ankkurit ylös.

- Luvassa on iloista ja keväistä hyvän mielen musiikkia, sanoo nuoriso-orkesterin kapellimestari Anne Kankare, jonka aloitteesta Mielellään-kampanja syntyi.

Valtakunnallista tunnustusta

Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesterin tekemä työ harrastemusiikin parissa sai valtakunnallista tunnustusta huhtikuussa, kun Suomen puhallinorkesteriliitto myönsi sille Vuoden Puhallinorkesteri -tunnustuspalkinnon. Palkinto myönnettiin Puhallinpäivillä Oulussa 2019 nyt yhdeksättä kertaa.

- Palkinto on meille tosi arvokas asia. Suomessa toimii noin 200 puhallinorkesteria, joiden joukosta meidät valittiin, Anne Kankare sanoo.

Orkesterin yksi vahvuus on toiminta yhteistyössä Kotkan-seudun musiikkiopiston kanssa. Musiikkiopistossa toimii puhallinkoulu, jonne kaikki halukkaat pääsevät harrastamaan. Puhallinkoulu on myös hyvä pohja, josta voi ponnistaa oppilaaksi musiikkiopistoon.

- Musiikkiopiston puhallinkoulua pidetään kansallisestikin merkittävänä. Sitä kautta opistoon saadaan koko ajan runsaasti uusia puhaltajia, sanoo musiikkiopiston rehtori Niina Huopainen.

Neljä orkesteria

Puhallinkoulussa oppilaat ohjautuvat iän ja tason mukaan nopeasti orkestereihin soittamaan. Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteri -yhdistyksessä ja musiikkiopiston alaisuudessa toimii tällä hetkellä neljä orkesteria: alkeistason C-orkesteri, edistyneempien soittajien B-orkesteri ja kokeneimpien puhaltajien vaativampaa ohjelmistoa soittava A-orkesteri.

Lisäksi aikuistuvilla nuorilla on mahdollisuus jatkaa harrastustaan vuonna 2017 perustetussa Uudessa Iloisessa Puhallinorkesterissa, jonne myös uudet aikuiset harrastajat ovat tervetulleita.

Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesterin toimintaa tukevan yhdistyksen puheenjohtaja Vesa Kankare korostaa, että yhdistyksen varoilla tuetaan nimenomaan kolmen nuoriso-orkesterin toimintaa.

Marssivat puhallinorkesterit ovat Suomessa harvinaisia. Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteri otti liikkeet ja kuviot ohjelmaansa muutama vuosi sitten. Kokemusta on kertynyt jo muun muassa Kotkan meripäivien ja Haminan elomarkkinoiden paraateista sekä Junior Tattoo -tapahtumasta.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy