Railakasta menoa ja lämmintä huumoria

karhulalainen
Julkaistu: 19.05.2019 - 12:55
Antton Laine

Herkkua kuin heinänteko. Uusi Iloinen Teatteri Peacockissa Linnanmäellä. Kirjoittajat: Katariina Havukainen, Arttu Kapulainen, Ville Majamaa, Hannes Suominen, André Wickström. Ohjaus Sari Siikander, koreografia Mikko Ahti.

 

Uusi Iloinen Teatteri vakuuttaa, että kevään 2019 revyyn teko on ollut herkkua kuin heinänteko, eikä ensi-iltayleisöllä näyttänyt olevan paalien suhteen valittamista.

Lämmin huumori, railakas meno ja tunteikkaat musiikilliset suvantopaikat oli rytmitelty taitavasti, visualisoinnissa oli ytyä ja kokonaiskestolla sopiva, puolitoistatuntinen mitoitus.

Niin uudistunut käsikirjoittajajoukko kuin Sari Siikander ohjaajana selvisivät kunnialla tulikasteesta; tematiikasta löytyy feminististä ajattelua peilattuna mm. Suomi-filmeihin, arjen komiikkaa myynnin ja mainonnan yhtä hyvin kuin meditoinnin ja muiden yhteiskunnallisten must-ilmiöiden vauhdittamana.

Joogatuokio guru Kai Vaineen johdolla oli nauruhermoja kutkuttava, ja Panu Vauhkosen äkäinen huussifilosofointi television viihdeohjelmissa nyt ah, niin muodikkaista itkunpyrskähdyksistä sai yleisön nyökkimään ymmärtäväisesti, mutta vallan isoksi riemu yltyi Avoin perhe -sketsistä, jossa Antti Lang sulhaskandidaattina kiemurtelee uskottavasti kuulustelun paineessa. Vastapelureista kovin on Sinikka Sokan esittämä huonokuuloinen mummi. Repliikkien täsmäajoitus terästää komiikan.

Sokan ja Nina Tapion solistisia kykyjä hyödynnetään nautittavasti, ja ryhmätulkinnoista makeimpia ovat heidän sekä Jutta Heleniuksen ja Katri Mäkisen yhdessä esittämä Tirlir littiä nättiä tyttiä.

Yhtä mainiosti huusi metsästä vastaan kotkalaislähtöisen Antton Laineen, Antti Langin, Emil Hallbergin ja Sami Hintsasen kvartetti Halituli hipullaan.

Tanssillinen taiturointi onkin UIT:ssa tänä vuonna erityisen korkealla. Siitä saatiin nauttia edellä jo mainittujen tähtitanssijain seurassa ja Mikko Ahdin eloisaa ja vaativaa kokonaiskoreografiaa ihmetellen.

Uusiin lavahelmiin kuuluvat nyt myös Katariina Havukainen ja Pihla Penttinen, kummallakin näytteleminen sukuvikana. Politiikka-sketsejä mahtui produktioon tasan yksi, jossa arveltiin ”meillä olevan sama suunta”. Ja koko revyytä arvioiden sellainen oli yleisöllä ihan varmasti musiikkia johtavan Anssi Sopasen ja sitä toteuttavan Jean S:n kanssa.

KAARINA NASKI

 

Tanssitähden

jäljet vievät Kotkaan

Brasilialaissyntyinen Antton Laine tanssii UIT:ssa nyt toista kertaa. Ensimmäinen kerta oli Soitellen soteen -revyyssä.

Laine varttui Kotkassa, jossa hän löysi varsin varhain liikunnalliset harrastukset. Yhdessä veljensä kanssa he kuuluivat Kotkan Intoon ja treenasivat telinevoimistelua, kun taas siskot voimistelivat Kotkan Kisailijoissa.

Laine oli mukana Kotkan Hyrrissä, mutta muutti valmentajansa Harri Antikaisen houkuttelemana Helsinkiin

Showtanssi ja muut tanssilajit vetivät puoleensa, ja töitä tanssijana oli äkkiä tosi paljon.

Tähteys seurasi menestyksen myötä. Antton Laine voitti showtanssissa maailmanmestaruuskultaa ja kolme hopeaa.

Laine oli aloittanut koreografioiden tekemisen Kotkassa jo 12-vuotiaana, ja nykyisin hän on tanssijan työnsä ohella varsin kysytty ja maineikas koreografi, ei vähiten urheilun puolella. Hän on mm. joukkuevoimistelun naisten sarjan maailmanmestariryhmän Tampereen Minettien koreografi. Yhteistyötä eri joukkueiden kanssa on riittänyt myös telinevoimistelun permanto-osuuden, rytmisen voimistelun, team gym -voimistelun, kilpa-aerobicin, muodostelmaluistelun ja taitouinnin saralla.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy