Rainbow on ainoa lajissaan Kotkassa

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 12.10.2018 - 10:37
Vauhdikasta menoa Sirkuskoulu Rainbow´n harjoituksissa. Roman Nechaev hyppää ja Boris Savushkin on aitana.

Kolme pikkupoikaa ja yksi tyttö heittävät kuperkeikkaa ja yrittävät käsillä kävelyä Metsäkulman vanhassa koulussa. Välillä hypätään renkaan läpi ja ajellaan yksipyöräisellä. Venäjänkieliset huudahdukset kaikuvat salissa.

Meneillään on Sirkuskoulu Rainbow´n venäjänkielisen ryhmän harjoitukset. Oppilaat ovat kotkalaisia, mutta opettaja Anna Khamitova on tullut Haminasta. Khamitova ohjaa lapsia lempeästi, mutta samalla napakasti vaatien myös kuria ja järjestystä.

Khamitovalla itsellään on pitkä kokemus esiintymisestä Moskovan suuressa sirkuksessa. Miehensä kanssa esiintyneen Khamitovan oma ura päättyi, kun mies loukkaantui pudotessaan trapetsilta. Perhe on asunut Suomessa jo jonkin aikaa.

Khamitovan suojattien päätä ei huimaa. Ja menestystäkin on tullut. Roman Nechaev (12 v.), Kostik Nechaev (9 v.) ja Boris Savushkin (11 v.) osallistuivat äskettäin suureen festivaaliin Pietarissa, jossa he voittivat oman sarjansa ja pääsivät jatkoon, superfinaaliin.

Harjoittelun pitää olla myös kivaa

Kukka Kokkosen vuonna 2010 perustama Sirkuskoulu Rainbow on tällä hetkellä ainoa lajissaan Kotkassa. Koulussa toimii erilaisia ryhmiä, venäläisen ryhmän lisäksi pienten lasten ryhmä, aloittelijoitten ryhmä, jatko-opiskelijoiden ryhmä ja esiintyvä ryhmä.

- Pyrimme, että menisimme koko ajan eteenpäin, mutta harjoittelun pitää olla myös kivaa, Kukka Kokkonen sanoo.

Sirkuskoululaiset ovat 3-13-vuotiaita. Kokkonen sanoo, että ryhmissä on tällä hetkellä vielä tilaa.

Kaikenlainen temppuilu kiinnosti

Kukka Kokkosen oma sirkusinnostus oli aluksi itse opiskelua kotona, kun hän opetteli jonglööraamaan ensin tulitikkuaskeilla ja sitten palloilla. Kärrinpyörät pyörivät ja kaikenlainen temppuilu kiinnosti.

Vaikka Kokkonen asui Haminassa, Haminan Teinisirkukseen hän ei jostain syystä mennyt. Nuorten teatteripajasta hän sai kipinän hakea Lahden sirkuskouluun, jonka sirkustaiteen linjan hän sitten kävikin.

Oman sirkuskoulun perustaminen lähti aikoinaan kesäleiristä, jonka jatkoksi vanhemmat toivoivat opetusta myös talviajaksi.

Lisätietoja: Kukka Kokkonen 040 9616104.

 

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy