Mielipidekirjoitus

Luin Häkämiehen kirjoituksen Karhulalainen-lehdestä 10.4. Olen ihmetellyt samaa asiaa jo pitemmän aikaa. Missä ovat Kotka alueen kansanedustajat? Eipä ole Paatero eikä Eerola paljon loistanut.  Annetaanko tällaisen satamakaupungin kuihtua ja nuorison paeta muualle työn perässä?  Alueelta valittujen poliitikkojen luulisi ajavan kotikaupunkinsa etuja varsinkin, kun molemmat heistä ovat myös kuntapolitiikassa.

Hyvinvointilautakunta sai 5.3. päätökseen varhaiskasvatus- ja kouluverkkoselvityksen siitä, millaisia perhepalveluita Kotka tuottaa. Selvitys, jota oli tehty puolitoista vuotta, siirrettiin kaupunginhallitukselle päätettäväksi. Selvitykseen oli käytetty runsaasti virka- ja luottamushenkilöiden aikaa. Kysytty kuntalaisilta ja useilta sidosryhmiltä mielipiteitä ja tehty lapsivaikutusten arviointi jne.

Osuuspankkitoiminta on samankaltaista kuin osuuskauppatoiminta. Muistaakseni Osuuskauppa Suur-Savon kukoistukseen nostanut toimitusjohtaja sanoi joitakin vuosia sitten, että pienempien paikkakuntien kaupat voidaan pitää auki sen ansiosta, että osuuskauppa menestyy suurimmissa taajamissa.

Ei, me emme halua kieltää metsähakkuita, mutta haluamme pitää ne ennallaan ja suosimme uusien taimien istutusta kaadetun metsän tilalle.

Väitän, että kaikkien toimijoiden yhteinen ja pitkäjänteinen työ seudun kehittämiseksi tulee tuottamaan tulosta, ja että trendit ovat kääntymässä.

Hoitokotien ja vanhusten hoidon valvontajärjestelmät ovat riittävät, kunhan annetaan hoitajille ja omaisille mahdollisuus tuoda epäkohdat esiin. Epäkohtia esiintuovien oikeusturvan parantaminen on paitsi tarpeellinen, myös välttämätön.