Lukijalta: Hallituksen ja ay-liikkeen sovinto on koko Suomen etu

karhulalainen
Julkaistu: 28.10.2018 - 10:23
Hallituksen ja ay-liikkeen välinen sovinto on koko Suomen etu

Haluan kiittää kaikkia osapuolia siitä saavutetusta yhteisymmärryksestä, että nyt lakkoilut on saatu ainakin toistaiseksi loppumaan ja on tarkoitus tuumata ja viilata hallituksen esityksen perusteluja kolmikantaisesti yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön valmistelevien virkamiesten kanssa. Toivottavasti nk. kiistapykälää saadaan perusteluineen yhdessä höylättyä sellaiseksi, ettei kenellekään jäisi paha mieli ja lakkokoneistoa ei tarvitsisi enää kenenkään uudelleen käynnistää.

Hallituksen ja ay-liikkeen sovinto on koko Suomen ja meidän kaikkien suomalaisten etu. Tulevaisuutta ajatellen olisi varmasti parempi, että asioista puhutaan entistä avoimemmin ja niitä kipupisteitä käydään vallan kolmijako-opista huolimatta etukäteen yhdessä sillä tavalla läpi, ettei minkäänlaisia taloudelle haittaa ja vahinkoa aiheuttavia työtaisteluita pääsisi syntymään.

Näissä kotoperäisissä ”painimaaotteluissa” ei ole yhtäkään voittajaa ja sen hehkuttaminen, kuka nyt voitti tai hävisi ei ole olennaista, vaan olennaista on se, että yhteiskunnan rattaat pyörivät ja mahdollisimman moni työkykyinen suomalainen saisi sitä oikeaa ja kunnon palkkatyötä, jolla elättää itsensä ja perheensä. Sitä kautta syntyy myös yhteiskunnalle lisää verotuloja, joilla niitä eri momenteilla olevia julkisen talouden menoja kustannetaan ja pidetään heikoimmistakin huolta.

Sehän tämän ”tarinan” perimmäinen tarkoituskin on ollut, mutta se tuppaa helposti unohtumaan, kun toiset pyrkivät hakemaan ja kuka milläkin keinoin hyötyä itselleen ja riidellessä vain ovet paukkuvat, kun pitäisi ottaa huomioon se paljon puhuttu yhteiskunnan kokonaisetu. 

Jo tähän saakka olleistakin työtaisteluista ja lakoista syntyi syyttömille osapuolille valtavia tappioita, joten sitä hyötyä, mitä on oikeasti tarkoitus hakea, on riitelemällä mahdotonta saavuttaa, kun yrityksiä ja tehtaita ajetaan alas ja pannaan ns. takapuoli penkkiin. Terveempi ja viisaampi tapa on, ettemme lakkoile ja teemme työtä, niin siinä mukana se takapuolikin liikkuu.

VESA LEVONEN, kesk.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy