Lukijalta: Osuuspankkiaate häpäistiin

karhulalainen
Julkaistu: 23.03.2019 - 12:03

Täytyy taas kirjoittaa tästä "meidän" osuuspankistamme, siksi paljon olen kuullut siitä kielteisiä kommentteja mm. Karhulan yrittäjiltä. Karhulan konttorin lakkauttamisen takia kaikkia juoksutetaan nyt pankkiasioissa Kotkan saarella ja Haminassa.

Kymenlaakson Osuuspankin johto antoi piupaut osuuspankkiaatteelle lakkauttaessaan Karhulan ja kaksi muuta konttoria. Aate suoraan sanottuna häpäistiin.

Ensin ihmisiä houkuteltiin osuuspankin asiakkaiksi ja nyt heiltä vietiin asiointipaikka, konttori. Mikä voisi olla pahempaa? No se, että heiltä vietäisiin rahatkin. Ne voidaan toki viedä yhä, mutta nyt sen tekevät asiakkaat itse siirtämällä säästönsä - ja kaiken asioinnin - toiseen pankkiin.

Lakkauttamisia perustellaan kuin jostakin uskonkappaleesta nykäistyillä käsitteillä. "Konttoripalvelujen käytön väheneminen, sähköisten pankkipalveluiden käyttö on lisääntynyt, toimimme kustannustehokkaasti."

Kuulostaa ihan papin joulusaarnalta.

Osuuspankkitoiminta on samankaltaista kuin osuuskauppatoiminta. Muistaakseni Osuuskauppa Suur-Savon kukoistukseen nostanut toimitusjohtaja sanoi joitakin vuosia sitten, että pienempien paikkakuntien kaupat voidaan pitää auki sen ansiosta, että osuuskauppa menestyy suurimmissa taajamissa.

Osuuspankin sokeat johtajat ja ylimmät päättäjät eivät tätä näe. He leikkivät danskeja ja nordeoita.

Erityisen epämiellyttävä piirre laaksokunnan osuuspankin toiminnassa on sen hallinnon ylimielisyys. Se ei välitä edes kohteliaisuudesta vastata yhteydenottoihin.

OP-ryhmän ylimmässä johdossa on sentään ripaus sivistyneisyyttä. Otin yhteyttä pääjohtaja Timo Ritakallioon ja sieltä sentään vastattiin, kun olin selittänyt, että täällä paikalliset lahopääpäättäjät eivät kuuntele.

Ahti Koskinen

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy