Lukijalta: Tilastoja ja totuuksia on erilaisia

karhulalainen
Julkaistu: 23.09.2018 - 19:11

Tilastot osoittavat, että seutumme työpaikkojen määrä ja asukkaiden määrä on laskenut viimeisten vuosien aikana. Syitä tähän kehitykseen on pohdittu ja analysoitu, ja vastauksiakin on löydetty. Mutta olivat kehityksen syyt ja taustat mitkä tahansa, faktat ovat faktoja ja ne pitää hyväksyä. Historian valossa ei näytä hyvältä. Toisaalta löytyy tilastoja, joiden perusteella on syytä optimismiin.

Seudulle on investoitu, ollaan investoimassa ja suunnitellaan miljardiluokan investointeja. Tämä jos mikä on osoitus siitä, että elinkeinoelämä uskoo seutumme tulevaisuuteen.

Kauppalehden tekemän selvityksen mukaan (KL 21.8.) sijoitetun pääoman tuotto on Kymenlaaksossa 17 %, joka oikeuttaa jaettuun viidenteen sijaan Suomessa. Saman tutkimuksen perusteella pärjäämme hyvin myös omavaraisuusastetta mitattaessa, kun taas kasvumittarilla mitattuna olemme Suomen keskikastia. Itse tulkitsen nämä tulokset niin, että meillä on vahvoja yrityksiä, joissa on paljon kasvupotentiaalia.      

Suomen Yrittäjien teettämän Elinkeinopoliittisen mittariston tuloksissa oli tänä vuonna positiivista luettavaa. Maakunnassa ja myös seudullamme on tapahtunut positiivista kehitystä ja yrittäjien antama kokonaisarvosana elinkeinopolitiikasta on tasaisesti noussut neljän viime vuoden aikana. Tämä osoittaa mielestäni sen, että myös kaupungit ja kunnat ovat vahvasti sitoutuneet kehittämään elinkeinoelämää.

Tilastoja ja totuuksia on siis erilaisia. Kysymys kuuluu, mihin tilastoihin keskitymme, historian kehitystä kuvaaviin tilastoihin vai tulevaisuuttamme kehittäviin ja tukeviin tilastoihin? Oma päätökseni on helppo, ja se tulee myös olemaan keskiössä Cursorin toimintaa uudistettaessa entistä asiakaskeskeisemmäksi.    

 

DAVID LINDSTRÖM

Toimitusjohtaja

Cursor Oy

 

 

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy