Karhulan kouluihin iso satsaus

karhulalainen
Julkaistu: 11.06.2019 - 16:46

Kotkan kaupunginvaltuuston tekemä varhaiskasvatus- ja kouluverkkopäätös koskee erityisesti Karhulan aluetta, jonne kaupunki investoi lähitulevaisuudessa arviolta noin 30 miljoonaa euroa uusina kouluina ja päiväkoteina. Se on iso asia Karhulan alueen paremman tulevaisuuden puolesta.

Kotkalaisia päättäjiä voi toki moittia hitaasta sytytyksestä. Kiinteistöjen peruskorjaukseen osoitettiin liian vähän rahaa liian monta vuotta, eikä sisäilmaongelmia otettu tarpeeksi vakavasti. Mutta kun lamppu lopulta syttyi sisäilmaongelmien vakavuuden edessä, toiminta on ollut määrätietoista vastuullista.

 

Valtuuston päätös jätti avoimeksi pari asiaa, jotka selvinnevät lähitulevaisuudessa. Selvitettävänä on, rakennetaanko yhdistetty Hakalan-Rauhalan koulu Rauhalaan vai Sunilaan. Otsolan koulun kiinteistön kunto selvitetään vielä tänä vuonna, ja sen pohjalta tehdään päätös peruskorjauksesta tai uudisrakentamisesta.

Yhdistettävän koulun uudisrakennusta on soviteltu Rauhalan koulun tontille, mutta toisenlaisiakin argumentteja löytyy. Tarkasteltaessa Kotkan alakoulujen optimaalista kouluverkkoa, jossa oppilaiden koulumatkojen pituus on minimoitu, Hakalan koulun tontti sijaitsee Rauhalaa keskeisemmällä paikalla.

Alakoulun säilyminen tukisi Sunilan alueen kehittämistä. Sunilaan kiinnittyy tulevaisuudessa myös entistä tarkempi kansainvälinen katse, jos ja kun Alvar Aallon tuotanto valitaan Unescon maailmanperintöluetteloon. ”Alvar Aallon alakoulussa” lapset voisivat saada opetusta myös rakennetun ympäristön havainnoimiseen.

EIJA ANTTILA

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy