Kiitos, lukijat!

karhulalainen
Julkaistu: 11.12.2019 - 09:34

Tämä on viimeinen pääkirjoitukseni Karhulalainen-lehdessä. Ensimmäiseni kirjoitin huhtikuussa 2018.

Kirjoitusten väliin mahtuu mielenkiintoinen ja antoisa, mutta turhan lyhyeksi jäävä rupeama paikallisen lehden tekemistä. Työssäni olen saanut kohdata sekä uusia hienoja ihmisiä että paljon vanhoja tuttavia, joita tietysti syntyperäisellä karhulalaisella riittää.

Jo äidinmaidossa imetty karhulalaisuus on myös ollut hedelmällinen lähtökohta tehdä tätä lehteä, joka on pyrkinyt olemaan yhdistelmä elinvoimaisen kauppalan ajoilta kumpuavaa nostalgiaa ja tätä päivää, jossa nykyinen Karhula joutuu valitettavasti edelleen monessa asiassa kamppailemaan Kotkansaaren kanssa paikastaan tasavertaisena kaupunginosana.

Lukijoilta saamani runsaan ja erittäin positiivisen sekä kannustavan palautteen olen tallentanut kiitollisena mieleeni. Palaute on kantanut eteenpäin ja kantaa vielä pitkään. On tullut vahva tunne siitä, että olen tehnyt merkityksellistä työtä.

Lehden päätoimittajalla on sekä valta päättää lehden sisällöstä että vastuu siitä. Vastuu on paitsi oikeudellista myös eettistä - hyvien journalististen tapojen noudattamista.

Lehdellä on vastuu ennen kaikkea lukijoitaan kohtaan. Sen, mitä lehdessä kirjoitetaan, pitää olla totta. Lukijoilla on myös oikeus tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, kuka käyttää valtaa ja miten käyttää.

Raja kaupallisen ja journalistisen sisällön välillä on pidettävä selvänä, piilomainonta on torjuttava. Myönnän, että yrittäjäyhdistyksen julkaiseman lehden tekijän on joskus haasteellista löytää aivan jokaiseen juttuun pesunkestäviä journalistisia perusteita.

Lehden vastuu lukijoille on yhtä suuri riippumatta siitä, onko lehti kotiin tilattava vai sinne tilaamatta ilmaiseksi jaettava. Julkisen Sanan Neuvoston (JSN) laatimat journalistin eettiset ohjeet, alan pelisäännöt, eivät koske vain kaupallista valtamediaa vaan myös pienempiä julkaisuja.

Toivotan Karhulalainen-lehden lukijoille oikein mukavaa joulun aikaa sekä toiveikasta tulevaa vuotta!

EIJA ANTTILA

 

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy