Merkittävien päätösten aikaa

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 27.02.2019 - 00:01

Suomen ensimmäinen kunnallisessa omistuksessa oleva, fyysistä kuntoa mittaava ja edistävä testausasema avattiin Kotkassa viime viikolla. 28.2. Kotka aikoo allekirjoittaa toteuttamissopimuksen, jolla se sitoutuu rakentamaan tapahtumakeskuksen Kantasatamaan. Sopimus edellyttää, että Kantasataman Kehitys Oy pystyy osoittamaan asiaan sitoutuneen hotellioperaattorin.

Testausasema on satsaus kotkalaisten hyvinvointiin. Se on jokaisen kuntalaisen saavutettavissa. Testausasema tuo myös tärkeän lisän sairastuneen tai vammautuneen ihmisen kuntoutuspolkuun. Taloudellinen riski on pieni.

Tapahtumakeskus on hanke, jolla haetaan suuria yleisömassoja myös Kotkan ulkopuolelta. Sen aluetaloudellisten vaikutusten uskotaan olevan merkittävät. Taloudellinen riski on suuri.

Tulevaisuus näyttää, tuleeko näistä hankkeista menestystarinoita. Kotkan seudun menestystarinaan vaikuttavat monet muutkin seikat, kriittisesti tapahtumakeskukseen suhtautuvien mielestä ennen kaikkea muut seikat.

Valtuusto on päättänyt perhepoliittisen ohjelman laatimisesta Kotkaan. Se on päättänyt myös liittyä Satakunta-hankkeeseen, joka puuttuu sisäilmaongelmiin monialaisen tutkimuksen keinoin. Toivoa sopii, että Kotka toteuttaa nämä päätökset yhtä tarmokkaasti kuin tapahtumakeskuksen.

 

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy