Ratkaiseva hetki

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 24.10.2018 - 13:42

Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on Suomen paras maisemahanke tänä vuonna. Matkailualan lehden kyselyn mukaan Kotka on tällä hetkellä Suomen mielenkiintoisin matkailukohde. Erityisesti on kiitelty kotkalaista tunnelmaa.

Kotkamills innovoi ja investoi lisää, Karhulan teollisuuspuiston suuret yritykset ovat maailman huippua aloillaan, Haminan-Kotkan satama vahvistaa asemiaan Suomen suurimpana vientisatamana, UPM:n Mussaloon suunnittelema jätti-investointi on hyvässä myötätuulessa. Kotka uskoo myös ammattikorkeakoulun ja tapahtumakeskuksen rinnakkaineloon Kantasatamassa.

Nyt on Kotkan ratkaiseva hetki hypätä uudelle tasolle, kun verrataan Suomen kaupunkiseutujen vetovoimaisuutta. Toiset uskovat meihin jo, nyt on aika uskoa myös itse.

Tätä momentumia ei kannata hukata, sillä seuraavaan vastaavaan voi kulua paljon aikaa. Loistavasta ja palkitusta ympäristöstämme pitää ulosmitata kaikki mahdollinen. Markkinointi- ja mainostoimistot on valjastettava heti töihin.

Realisti pitää olla, kun suuria investointeja tehdään. Mutta turhanpäiväinen narina, joskus jopa suoranainen nihilismi, olisi hyvä unohtaa, jotta paikkakunnan hyvä tunnelma säilyy tulevaisuudessakin. Tunnelma syntyy jokaisessa ihmisten välisessä kohtaamisessa.

Työpaikkoja pitää saada lisää, mutta myös koulutettua työvoimaa jo nyt avoinna oleviin työpaikkoihin. Uusien asukkaiden saamiseksi ja nykyisten pitämiseksi yksi tärkeimmistä asioista ovat sisäilmaltaan puhtaat koulut ja työpaikat.

 

 

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy