Ylös, ulos ja katse ympäristöön!

karhulalainen
Julkaistu: 15.05.2019 - 09:31

Karhulan torin yleisilmeen parantaminen on lähdössä liikkeelle. Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi viime viikolla alustavat suunnitelmat siitä, miten torialueen viihtyisyyttä voidaan parantaa. Niiden pohjalta virkamiehet lähtevät tekemään yksityiskohtaisempia kuvia.

Nykyisin tori toimii autoilijoiden kannalta hyvin. Parkkitilaa on lähes aina riittävästi, useimmiten liikaakin. On siis järkevää miettiä, miten aluetta voitaisiin käyttää paremmin myös jalankulkijat huomioiden.

Muina kuin toripäivinä tyhjän ja harmaan tilan ankeus käy tulijaa vastaan. Puilla ja muilla istutuksilla lisää vihreää saadaan helposti, paikkoja lepuuttaa jalkoja on hyvä olla lisää. Ja muitakin värejä on olemassa kuin harmaa.

Tärkeintä on, että torille vihdoin tehdään jotain. Kaiken ei tarvitse tapahtua heti, mutta jotain konkreettista olisi hyvä näkyä jo tänä vuonna. Parannushankkeen on ajateltu olevan noin 330 000 euron satsaus useammalle vuodelle jaettuna.

Talven väistyttyä ja elämän siirtyessä yhä enemmän ulkotiloihin on oiva tilaisuus silmäillä omaa lähiympäristöään tarkemmin. Nimenomaan Karhulan alueella joki- ja meriluonnon risteyskohdassa, jonne teollisuus aikoinaan teki pesäänsä, tarjoutuu tutkittavaksi koko paikallisen elämän monipuolinen historia ja nykypäivä.

Kevättalvella valmistunut mobiilisovellus Kymark – retkiä Kymenlaakson teolliseen arkkitehtuuriin avaa ovia paikkoihin ja aikoihin, joihin muuten on hankala päästä. Pyöräretki Kotkan kansallisessa kaupunkipuistossa tuo eteen sekä uuden että vanhan rakennetun ympäristön aarteita kuin myös luonnonmaisemien moninaisuuden.

Ja kun jotain sykähdyttävää osuu kohdalle: #munkarhula-valokuvakilpailu. Kilpailun säännöt löydät osoitteesta: kotkankauppatie.fi.

 

EIJA ANTTILA

 

 

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy