Hyvän mielen jalkapalloa

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 07.01.2019 - 14:48
Kymin Palloilijoiden vierailu Carean lastensairaalassa ilahdutti muun muassa Onni Peltolaa, joka sai lahjaksi oman jalkapallon. Pelaajat vasemmalta: Esa Udd, Antti Riihimäki, Pietari Salmi, Joona Sorva, Juho Raivela ja Ville Hanski.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun joukko Peli-Karhujen B-juniori-ikäisiä poikia aloitti yhteisen taipaleensa joukkueena. Peli-Karhujen alaisuudesta omaksi seurakseen, Kymin Palloilijoiksi, viime syksynä itsenäistyneen joukkueen matka on ollut paitsi henkisesti antoisa myös urheilullinen menestys.

Kilpailuhenkisyys ei ole koskaan ollut Kymin Palloilijoiden toiminnan ajurina. Joukkueen nousu kolmessa vuodessa kuudennesta divisioonasta ensi kaudeksi kolmanteen onkin tullut ikään kuin bonuksena ”kaikki pelaa” -ajatuksen, hauskanpidon ja hyväntekeväisyyden lomassa.

Nousu kolmoseen tarkoitti kuitenkin sitä, että oma seura piti perustaa, koska samassa sarjassa pelaa jo Peli-Karhujen joukkue. Yhdestä seurasta ei voi olla kahta joukkuetta samassa sarjassa.

Leluja pienille potilaille

Mukana on edelleen ”perustajajäseniä” vuodelta 2009 ja muita pitkään porukassa olleita. Joukkuehenkeen on haettu vuosien varrella liimaa muun muassa useista höntsäturnauksista.

Lisää liimaa tuo oman seuran myötä alkanut lasten auttaminen.

- Ideoimme syksyllä, mitä muuta haluaisimme tehdä joukkueena kuin pelata jalkapalloa. Silloin hyvän tekeminen nousi esiin ja lastenosastojen joululahja-ajatus, kertoo Kymin Palloilijoiden hallituksen jäsen ja pelaaja Pietari Salmi.

Joulun alla joukkue vieraili Kymenlaakson keskussairaalan lastensairaalassa viemässä leluja lapsille, jotka joutuivat viettämään joulunsa siellä. Kampanja oli Salmen mukaan erittäin onnistunut ja Kypan pelaajille tärkeä ja mieluisa.

Ideologiat kohtasivat

Yhteistyökumppaniksi KyPa on saanut terveyspalveluyritys Pihlajalinnan. Hanna Helanen-Pöntinen Pihlajalinnasta kertoo, että KyPan ideologia ja arvomaailma tekivät vaikutuksen Pihlajalinnaan, joka lähti mielellään seuran yhteistyökumppaniksi.

- Lasten auttaminen on kaunis ajatus, ja merkityksellinen, Helanen-Pöntinen sanoo.

Kymin Palloilijoiden tarkoituksena on ensi kesänä järjestää lasten jalkapallokoulu. Se suunnataan Salmen mukaan varsinkin lapsille, joiden ei ole kaikkein helpointa päästä harrastuksiin mukaan kuten erityislapsille.

- Tällainen tekeminen tuo meille uutta ulottuvuutta joukkueena tekemiseen ja kasvattaa yhteenkuuluvuutta, Pietari Salmi sanoo.

Kymin Palloilijat on nimenä historiallinen. Peli-Karhut perustettiin vuonna 1945 Kymin Palloilijoiden nimisenä, kunnes nimi muutettiin vuonna 1958 Peli-Karhuiksi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy