Maailma Kymissä valtaa Karhulan keskustan

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 22.08.2018 - 21:41
Juurevaa, modernia countrya esittävä kolmen siskoksen Iron Country Sisters on yksi Maailma Kymissä -tapahtuman vetonauloista

Eri toimijat yhdistävät voimansa ja tuovat pöhinää Karhulaan ensi lauantaina.

Paikallisuutta ja monikulttuurisuutta yhdistävä Maailma Kymissä -tapahtuma täyttää Karhulan torin ja sen ympäristön lauantaina 25.8. Tapahtuman yksi haara ulottuu aina Sunilaan saakka, jossa Pro Sunila ja urheiluseura Sunilan Sisu juonivat omaa ohjelmaa.

Kuten tapahtuman nimestä voi päätellä, tapahtuma on hakenut muotoaan Helsingissä erittäin suosituksi tulleesta Maailma kylässä -festivaalista.

Karhula kartalle

Taustalla on myös se, että monet toimijat omilla tahoillaan olivat suunnittelemassa jonkinlaista tapahtumaa Karhulaan. Kun ne kuulivat toisistaan, hynttyyt päätettiin laittaa yhteen ja syntyi Maailma Kymissä. Mukana ovat seurakunta, kaupungin nuorisotoimi, monikulttuurinen toimintakeskus Mylly ja Leader Sepra.

– Kotkassa tapahtumat ovat usein Kotkansaarella ja Karhula jää paitsioon. Haluamme tällä tapahtumalla tuoda hyvää pöhinää Karhulaan ja saada aluetta nykyistä elävämmäksi, toteaa hankekoordinaattori Heidi Hansen Leader Seprasta.

– Karhula kartalle, Hansen sanoo.

Muut toimijat ovat samaa mieltä. Tapahtumasta halutaan tehdä vuosittain toistuva, joka tarjoaa paitsi kivaa ohjelmaa yleisölle myös yhdistyksille mahdollisuuden tulla esittelypisteineen tekemään toimintaansa tutuksi.

– Kirjavuutta ja väriä laajalla skaalalla, yhdessä tekemistä ja olemista, toivoo Myllyn toiminnanjohtaja Johanna Hasu.
Hyvän mielen tapahtuma on samalla varaslähtö seuraavalle viikolle, joka on nimetty Mielenterveysviikoksi.

Kirjavuutta ja väriä

Torilla tapahtumat alkavat kello 10 kaupunginjohtaja Esa Sirviön tervehdyksellä. Lavalla ja läheisessä seurakuntakeskuksessa nähdään monipuolista musiikki- ja tanssiohjelmaa, sirkusta, nukketeatteria ja muuta varsin lapsiperheille suunnattua tarjontaa.

Kello 14 paikkeilla torilla alkaa nuorisotoimen järjestämä musiikkiosuus, jossa esiintyy paikallinen kyky Alli Varpu bändeineen sekä kesän monilta festivaaleilta tutut NicaRap ja Iron Country Sisters. Ohjelma jatkuu noin kello 18:aan saakka. K-18 -jatkot ovat Sam`s pubissa.

Torilta on lyhyt matka piipahtaa myös Karhulan Hovissa, jossa avautui heinäkuussa ensimmäinen Karhulan Hovin taidekesä, joka jatkuu ensi viikon lopulle.

Sunilassakin tapahtuu 

Pro Sunilan ja Sunilan Sisun yhteisponnistus on seuratalo Pirtillä kello 11-15. Pro Sunila kokkailee ravintolapäivän merkeissä, Sisu esittelee Pirttiä ja tarjoamia mahdollisuuksia kuten korkeatasoista kuntosalia ilmaisen kahvitarjoilun kera. Ohjelmassa on myös musiikkia ja pihalla Tiutisen VPK esittelee kalustoaan.

Pro Sunila kävelykierrokset Sunilan asuinalueelle lähtevät Pirtiltä kello 13 ja 15. Arkkitehti Rurik Wasastjerna opastaa.

Valliniemen lämpökeskuksella (Tehtaankatu 1) on yrittäjä Mika Borgströmin järjestämä Oily Rad Day kello 11 alkaen. Öljyisten rättien päivässä on esillä vanhoja autoja ja muita kulkupelejä. Luvassa on myös musiikkia ja muuta mukavaa myöhään iltaan.

 

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy