Talkoilla myssyjä ambulansseihin

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 11.07.2018 - 17:44
Neulekerholaiset halusivat auttaa ambulansseihin syntyviä vauvoja.

Vastasyntyneet tarvitsevat nopeasti lämmintä ylle, kun kohdun lämpö vaihtuu kylmään maailmaan. 

Monet tahot ovat lahjoittaneet nuttua ja pipoa Keskussairaalaan synnyttäneiden vuodeosastolle, mutta moni vauva ehtii syntyä jo ambulanssiin. 

- Ensihoitajilta on tullut toive, että ambulansseihinkin olisi kiva saada vaikka pipoja. Niinhän me sitten rupesimme auttamaan, sanoo Karhulassa Noon Knitin neulekerhossa pienten myssyjen saumoja ompeleva Geile Sundberg. 

Valmiina on jo nelisenkymmentä pientä, eriväristä myssyä, tavoitteena on noin 50. Myssyjen aihiot syntyvät neulekoneella. 

Neulekerho on toiminut Noon Knitissä Tapulin katutasossa liikkeen avaamisesta saakka eli pari vuotta. Naiset kokoontuvat neulomaan ja virkkaamaan aina kuukauden ensimmäisenä torstaina. Miehetkin voivat tulla, mutta toistaiseksi heitä ei ole näkynyt. 

- Tänne voi tulla muulloinkin. Ja aina saa apua käsityönsä ongelmakohtiin, sanoo liikettä ja kerhoa pyörittävä Outi Markkanen

Ydinporukka on säilynyt alusta saakka samana, mutta uusiakin tulee mukaan koko ajan. Joulun lähestyessä puikkojen heiluttajia voi olla yhtä aikaa koolla jopa kolmekymmentä.

(Karhulalainen 8/2018)
 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy