Pyhtää syrjäytti Moskovan – Mas-Wrestlingin maailmancupin finaalivaihe Suomeen

Mas-Wrestlingin maailmancup järjestetään sittenkin Pyhtäällä – ja vieläpä koko tämän vuoden maailmancupin kolmas eli finaalivaihe.

Karhulalainen, Pyhtää

Kansainvälinen Mas-Wrestling -liitto on Venäjän koronatilanteen vuoksi päättänyt siirtää vuoden 2021 maailmancupin finaalit Moskovasta Pyhtäälle. Kilpailut käydään Pyhtään Aeronautica Arenalla 16.–20.12.2021. Alun perin Pyhtään oli tarkoitus isännöidä maailmancupin osakilpailu kesäkuussa ja sitten syyskuussa. Lopulta osakilpailu siirrettiin Turkkiin, kun kilpailijoiden maahanpääsystä ei koronatilanteen vuoksi ollut takeita.

– Nyt on viranomaisten kanssa selvitetty edellytykset, millä yli sata urheilijaa ja heidän huoltojoukkonsa pääsevät maahan, kertoo turnauksen puuhamies, Suomen Mas-Wrestling- liiton pyhtääläinen puheenjohtaja Juha-Vesa Jäntti.

– Tarvittaessa kilpailijat testataan kertaalleen jo lähtömaissa ja toistamiseen Suomeen saavuttaessa.

Pyhtään kunta mukana järjestelyissä. Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho on iloisesti yllättynyt käänteestä.

– Minkä tahansa lajin maailmancupin finaali saaminen kuntaan on kunnia-asia. Ehkäpä kansainvälisille vierailijoille jää myös ikimuistoinen kokemus pyhtääläisistä jouluvalmisteluista, Eho vihjaisee.

Osallistujat saadaan pääosin majoitettua Pyhtäälle, osa Jäntin harjoituskeskukseen Pyhtään Vastilaan.

– Varasin heti kaiken vapaana olevan majoituskapasiteetin Pyhtäältä, kun ensimmäinen vinkki mahdollisesta siirrosta tuli, Jäntti naurahtaa.

Mas-Wrestling on Siperian Jakutiasta lähtöisin oleva painilaji, jossa ottelijat kamppailevat puukapulan hallinnasta jalat vastakkain puisesta laudasta ponnistaen.

Kuva: Mas-Wrestlling painijat mittelössä.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!