Teatteri Kimara valittiin Mikkeliin

Reijo Paukun ohjaama Ruotsinsalmi 1790 valittiin ennen ensi-iltaa.

Kotka
Hannu Lehtinen

Vuoden 2022 Työväen Näyttämöpäivien esitykset on valittu. 45. kerran järjestettävälle harrastajateatterifestivaalille haki yhteensä 28 ryhmää, joista 9 valittiin tulevan festivaalin ohjelmistoon.

Esitysvalinnat on tänä vuonna tehnyt historian- ja teatterintutkija, teatteritieteen dosentti Mikko-Olavi Seppälä. Mikko-Olavista voit lukea lisää täältä.

-Festivaalilla nähdään puhuttelevia tekstejä, varmoja ohjauksia ja vahvaa näyttelijäntyötä, kertoi Seppälä. -Valittujen esitysten taso oli todella kova.

Yleisemmiksi teemoiksi nousivat Seppälän mukaan sotien ja poikkeusaikojen pitkät varjot, inhimillisyyden ja eläimellisyyden kamppailu ja tyttöjen rankat kasvutarinat. Ja läheisten huolenpito, vaikeuksien yli kantava rakkaus.

Esitykset tulevat tasaisesti eri puolilta Suomea Haapavedeltä Turkuun ja Kotkasta Puumalaan.

Valitut esitykset ovat:

Jalkapuuteatteri – Hiiriä ja ihmisiä

Jo-jo teatteri – Pikku naisia

Jyväskylän Huoneteatteri – Puhdistus

Kuusankosken Teatteri – Vain Bocelli puuttuu Sarin Sakki – Punikkiorvot Tanssiteatteri Tilleri Talleri – Tyttömetsä Teatteri Kimara – Ruotsinsalmi 1790 Tikkurilan Teatteri – Piilopaikka eli Siat Turun Ylioppilasteatteri – Alastonkuvia

Teatteri Kimaralla on Mikkelissä kaksi esitystä yhden päivän aikana. He olivat iloisesti yllättyneitä menestyksestään, koska esitys saa ensi-iltansa vasta 21.11., mutta Seppälä kävi katsomassa läpimenon ja vaikuttui näkemästään.

Edellisen kerran Reijo Paukun ohjaus Viulunsoittaja katolla oli Mikkelissä vuonna 2018. Sen esitti Pyhtään harrastajateatteri Esitykset Nelosteatterilla sunnuntaina 21. marraskuuta alkaen.

Jokainen festivaaleilla esiintyvä ryhmä saa palautteen raadilta, joka koostuu teatterin ammattilaisista. Vuoden 2022 festivaaleilla raadeissa ovat Mikko Roiha ja Kirsikka Moring sekä Jarkko Lahti ja Kati Outinen.

KUVA. Hannu Lehtinen

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!