Kuvioissa mukana jo vuodesta 2001

karhulalainen
Julkaistu: 17.02.2019 - 09:52
Peli-Karhujen huoltaja Antti Silvonen lähettää Brittany Starlingingin kentälle.

– Harvoin olen poissa, mutta jos Springsteen on sopivasti kiertämässä Eurooppaa, ilmoitan että olen reissussa, Antti Silvonen kertoo.

Silvonen on nähnyt Springsteenin livenä yli 50 kertaa.

– Ensimmäisen kerran 1992 Ruotsissa. Viimeksi kaksi kertaa Broadwaylla New Yorkissa, Silvonen kertoo.

Tämän kevään PeKa saa pitää tärkeän lenkin joukoissaan varmasti, sillä ”Pomo” on ilmoittanut antavansa bändilleen mahdollisuuden omiin keikkoihin tänä vuonna, eikä itse lähde kiertueelle.

Silvonen on toiminut vuodesta 2001 PeKan apuvalmentajana ja viimeiset vuodet huoltajana. Hänellä on kaapissaan kaikki neljä PeKan Suomen mestaruutta.

– Tulin mukaan, kun tyttäreni Saara (Koskelainen) nostettiin Jari Launiaisen aikana edustusjoukkueen rinkiin. Valmentajat (Launiainen, Kari Sinijärvi, Larry Pounds, Seppo Kurki ja Roope Mäkelä) ovat sen jälkeen kyllä vaihtuneet, Silvonen kertoo.

Miksi ihmeessä?

– Kun on itse pelannut, tietää miten tärkeää on pelaajilla, jos vähän huolehditaan.  Ei se ainakaan huono asia ole, Silvonen perustelee pitkää uraansa.

Silvonen menee illasta toiseen harjoituksiin ennen kuin useimmat muut ja lähtee viimeisenä.

– Yritän tehdä asiat siten, että palaajat pystyvät keskittymään pelaamiseen. Ja että heillä olisi mahdollisimman vähän häiriöitä ja joskus jotain piristystäkin, Silvonen luettelee.

Ennen ottelua Silvonen laittaa salia ja pukuhuonetta kuntoon, teippaa pelaajien nilkat. Pelin aikana tarvitaan pyyhkeitä, juomaa ja kaikkea pientä muuta.

– Tämäkin homma on mennyt eteenpäin vuosien varrella. Uskon, että olemme PeKassa eturintamassa, vaikka resurssit ovat aika pienet, Silvonen sanoo.

Silvonen on seurannut naisten koripallojoukkueen elämää lähes kaksi vuosikymmentä. Joukkueurheilun pyhä sääntö ”Se mitä joukkueen pukuhuoneessa tapahtuu, myös jää sinne” käy mielessä, kun Silvoselta utelee mieleenpainuvimmista hetkistä.

– Kaikenlaista on nähty. Ensimmäinen mestaruus oli kova juttu, samoin viime kevät kun kaikki loksahti paikalleen. Mestaruusvuosien vahvistukset kuten Ashley Haynes ovat olleet värikkäitä persoonia, Silvonen tiivistää.

Silvonen muutti Kotkaan parikymppisenä Hangosta 1970-luvun lopussa.

– Pelasin lentopalloa Hangon AIK:ssa, mutta olihan se lähdettävä, kun Palosen Rike kutsui Karhulan Veikkojen SM-sarjajoukkueeseen, Silvonen sanoo.

Oma yleispelaajan ja passarin ura kesti yli 20 vuotta. KaVen vuosien lisäksi Silvonen käväisi Lauritsalassa ja Varkaudessa.

– Nousu KaVen paidassa takaisin SM-sarjaan, ja Eurocupin pelit Varkauden Tarmossa muistuvat mieleen kohokohtina.

Silvonen seuraa entisen leipälajinsa tapahtumia sen, minkä ehtii.

– Hyvällä mielellä seuraan KaVea 1-sarjassa, vaikka aika paljon ollaan vuokrapelaajien varassa. Jatkuvuus olisi saatava turvattua, Silvonen toteaa.

Silvonen arvostaa viime vuosina paikkakunnalla lentopallon eteen tehtyä työtä.

– Moni pelikaveri on toiminut valmentajana lentopallon parissa. Ovat saaneet hyvää aikaan, kun ajatellaan että Karhulasta on lähtöisin kolme maajoukkuepelaajaa (Matias Sosunoff, Jan Helenius, Henrik Porkka).

Koripallon pariin Silvonen ”joutui” lasten harrastusten kautta. Helsinkiläisen Seagullsin toimitusjohtaja Sauli pelasi KTP:ssä ja Saara PeKassa.

­– Kun (2004) PeKa ja KTP voittivat Suomen cupin Helsingissä samana päivänä, molemmat lapseni olivat mukana, Silvonen muistelee.

Kausi on välillä pitkä huoltajallekin.

– Syksyn pimeinä iltoina harjoituksiin lähtö on vaikeinta huoltajallekin. Nyt pudotuspelit alkavat olla jo kutkuttavan lähellä, Silvonen sanoo.

Silvonen uskoo totta kai omiinsa.

– Sarja on ollut tasainen ja meillekin on tullut viime aikoina takaiskuja. Eiköhän niistä selvitä. Ja onneksi ne ovat valmentajien murheita, Silvonen sanoo.

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy