Liigakiekkoilijaksi poikien joukossa

karhulalainen
Julkaistu: 28.12.2018 - 08:40
Sunilassa asuva lupaava jääkiekkoilija Riikka Järvinen on noussut naisten Liigassa pelaavan Espoon Bluesin joukkueeseen, vaikka Kotkassa ei ole edes tyttöjen joukkuetta.

Sunilassa asuvan 18-vuotiaan Riikka Järvisen lajivalinta ei ole nuorelle naiselle kaikkein tavallisin.

– Menin jo kuusivuotiaana kiekkokouluun. Siellä oli vain kaksi muuta tyttöä. Sitä kautta jääkiekon pelaaminen alkoi, Järvinen kertoo.

Nyt 18-vuotiaana Järvinen on piirtänyt ensimmäiset kuviot naisten liigajäille, vaikka kotipaikkakunnalle ei ole ollut koko aikana jääkiekon tyttöjoukkueita.

– Olen päässyt pelaamaan neljässä Espoon Bluesin pelissä, puolustaja kertoo.

Tilaisuus tuli hieman yllättäen. Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä pääkaupunkiseudulle opiskelemaan ja pelaamaan vasta ensi syksynä lukion jälkeen.

– Minuun otettiin yhteyttä viime kesänä. Tämä on minulle hyvä näytönpaikka ja mahdollisuus tutustua joukkueeseen, Järvinen sanoo.

Järvinen pelaa säännöllisesti Espoon Kiekkoseuran väreissä. Pelipaikka liigajoukkueeseen avautuu, jos vakiokokoonpanon puolustajista joku on sivussa.

Järvinen on harjoitellut ja pelannut lähes koko ajan Titaanien kolme vuotta nuorempien poikien kanssa.

– Tällä kaudella olen harjoitellut lisäksi Espoossa. Pelejä on kertynyt liigassa Bluesissa ja mestiskarsinnoissa. Poikien joukkueessa en enää pelaa, Järvinen selvittää.

Ensi kevään abiturientti on tunnollinen ja ahkera harjoittelija.

– Olen kuuliainen joukkuepelaaja ja minulla on hyvä pelinlukutaito, Järvinen kuvailee itseään jääkiekkoilijana.

Tyttöjen ja naisten jääkiekko ei ole juurtunut Kotkaan pienistä yrityksistä huolimatta, joten peliaikaa on etsittävä muualta. Järvinen on pelannut tähän mennessä Anjalankoskella, Kuusankoskella ja Lappeenrannassa.

Vuotta Riikkaa nuorempi Elli Mäkelä, joka on pelannut myös Titaanien poikien joukkueissa, kuuluu tällä hetkellä Team Kuortaneen liigajoukkueeseen. Myös   Lotta Korhonen on päättänyt jatkaa maalivahdin uraansa.

Järvinen opiskelee viimeistä vuotta Karhulan lukiossa. Opiskelun ja harrastuksen yhdistäminen toisella paikkakunnalla on luonnollisesti haastavaa.

– Ajan Espooseen liigajoukkueen harjoituksiin kerran viikossa. Onneksi äitini on usein mukana. Pelit ovat viikonloppuisin ja onneksi joskus sunnuntai on vapaapäivä, Järvinen kuvailee arkeaan.

Naisten Liiga on yksi Euroopan kovatasoisimmista naisten jääkiekkosarjoista. Se on vaatinut Järviseltäkin uusien taitojen oppimista ja sopeutumista.

– Ratkaisut pitää tehdä paljon nopeammin. Olen pyrkinyt pelaamaan mahdollisimman yksinkertaisesti. Tasoero Mestikseen on huikea. Vauhti on paljon kovempaa. Siinä minulla on vielä hieman kirimistä, Järvinen kertoo kokemuksistaan.

Kotkassa Riikka on ollut mukana poikien joukkueessa useita vuosia. Riikalla ei ole poikien kanssa harrastamisesta kuin hyvää sanottavaa.

Riikka ja Elli Mäkelä ovat aina olleet osa Markku Väisäsen valmentamaa joukkuetta.

– Miten sitä nyt selittäisi. Pojat ovat tietysti fyysisempiä, mutta joukkueessa ei koskaan ole tullut mitään sanomista. Täällä on aina ollut hyvä olla, Järvinen kertoo kokemuksistaan Titaanien C-nuorissa.

Järvisellä on mahdollisuus pelata kuluvan kauden aikana entistä kovempia pelejä.

– Blues voitti Liigan alkusarjan, Järvinen huomauttaa.

Riikan joukkuekaverina Bluesissa on muun muassa maajoukkueessakin esiintynyt Emmi Rakkolainen, joka on entisen karhulalaisen koripalloilijan Ari ”Apa” Rakkolaisen tytär.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy