PeKan pelaajien tavoite loppukaudeksi:  ”Kultsun ohi ja Kakkoseen” 

karhulalainen
Julkaistu: 19.07.2019 - 09:47
Peli-Karhujen kolmosdivarin futisjoukkueen luottokolmikko Teemu Hono (vas.), Ville Särkkä ja Topi Pasi uskovat sarjanousuun, kun Kaakon Kolmonen on puolivälissä, ja PeKa pisteen jäljessä nousijan paikalla olevaa FC Kultsua. 

Peli-Karhujen jalkapallon miesten edustusjoukkueen Ville Särkkä, Teemu Hono ja Topi Pasi ovat melko kriittisiä tilastojen valossa hyvin sujunutta alkukauttaarvioidessaan. 

– Alkukaudella olimme usein pelien aluissa ylivoimaisia. Toisilla puoliajoilla otteemme usein herpaantui ja päästimme vastustajat mukaan peleihin, kertaa joukkueen maalivahti Ville Särkkä. 

Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtava Teemu Hono arvelee pelintason ailahtelevuuden johtuvan joukkueen kokoonpanon vaihtelevuudesta. 

– Ehkä sellainen pysyvyys puuttuu. Osa menee armeijaan, osa tulee sieltä. Vaihtelevuus on suurta ja joukkueen tiiviys kärsii, joka ei voi olla näkymättä kentällä, Hono kertoo. 

– Fakta on se, että tässä sarjassa ei pystytä pelaajille maksamaan, jolloin opiskelut, armeijat ja työkuviot ovat vahvasti mukana, komppaa toppari Topi Pasi. 

Pasi liittyi joukkueeseen viimeisimpänä. Viime kaudella vielä Ykkösen FC KTP:ta kipparoinut Pasi opiskelee tällä hetkellä Joensuussa ja kerkesi jo miettiä jalkapallon lopettamista. Kesän hän on kuitenkin Kotkassa ja PeKa sai houkuteltua itselleen kovan vahvistuksen puolustuslinjaansa. 

Kotkan seudusta houkutteleva vaihtoehto nuorille pelaajille 

Kaakkois-Suomen Kolmosen voittaja nousee suoraan sarjaporrasta ylemmäs. PeKan viimeisin ottelu päättyi kirvelevään 2-1 vierastappioon Joutsenossa. FC Kultsu siirtyi näin PeKan ohi sarjakärkeen. Tappiosta huolimatta pelaajat ovat varsin luottavaisia lähdettäessä syyskauteen. 

– Oltais ehkä ansaittu voitto tai tasuri vähintään Kultsu-pelistä. Pelattiin jopa kauden parasta peliä, ei vaan saatu tehtyä maaleja. Se on futista. Aika luottavaisin mielin voidaan lähteä toiselle kierrokselle. 

PeKan nousu sarjaporrasta ylöspäin tekisi pelaajiston mielestä alueen jalkapalloilulle hyvää. 

– Kotkan seutu tulisi olemaan houkutteleva vaihtoehto nuorille pelaajille. Jos ei pääsisi ykkösessä pelaamaan, saisi kovia pelejä kakkosdivarista.  

Tällä hetkellä KTP:n nuoret käyvät pelaamassa Kouvolan Susissa. Tiivistyvän seurayhteistyön ja mahdollisen nousun myötä tämä seura voisi jatkossa olla PeKa. 

Paikallisderbyssä aivan oma lataus 

Toisen kierroksen peleistä punakynällä kannattaa ainakin alleviivata paikallisderby KyPaa vastaan 23. elokuuta sekä kotipeli FC Kultsua vastaan 22. Syyskuuta, jossa mahdolliset nousujuhlat voivat jo käynnistyä. Myös pelaajisto odottaa jo vesi kielellä KyPan kohtaamista. 

– Sanotaan, että se on peli toisten joukossa. Näin se ei kuitenkaan tässä tapauksessa ole vaan lataus tulee olemaan suuri molemmilta puolilta, värjäilee Särkkä. 

PeKa-kolmikko haluaa toivottaa kaikki Karhulalaisen lukijat tervetulleiksi loppukauden peleihin. 

– Hyvin on peleissä käynytkin porukkaa. Kolmosdivarissa aina sattuu ja tapahtuu, mikä on viihdettä yleisölle. Keskuskentälle vaan pitämään meteliä niin se tuo lisäpisteitä! 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy