Severille hieno palkinto kaudesta

karhulalainen
Julkaistu: 23.06.2019 - 13:58
Krhulan lukion kasvatti aloittaa syksyllä kolmannen kauden Kouvolan Kouvojen korismiehistössä. Kaulassa kiiltelee hopeinen mitali päättyneeltä kaudelta.

Hopea on urheilijalle aina jonkinasteinen pettymys, mutta paljon huonomminkin olisi voinut mennä.

– Kokonaisuutena kauteen täytyy olla tyytyväinen. Monet ajattelevat varmasti, että kyseessä oli ”voitettu” hopea, omalla tavalla myös itsekin. Runkosarja oli meille vaikea. Kärkyttiin sijoilla 6-7 ja eikä pudotuspelipaikkakaan ollut selvä, Severi Kaukiainen kertaa.

Mennyt kausi oli juuri 21 vuotta täyttäneelle Kaukiaiselle raskain tähän mennessä. Takamies uurasti 54 peliä Kouvoissa, jonka lisäksi hän pelasi 11 divaripeliä Korikouvoissa. Tämän lisäksi hän suoritti varusmiespalveluksen urheilujoukoissa.

– Oma kausi meni kaiken kaikkiaan yläkanttiin mielestäni. Pelasin läpi kauden tasaisesti ja pääsin pelaamaan omaa pelinrakentajan paikkaani. Eteenpäin mentiin taas.

Kaukiaisen sopimuksessa on jäljellä vielä vuosi Kouvoissa. Kaksi vuotta sitten KTP Basketista Kouvolaan siirtynyt Kaukiainen ei ole katunut päätöstään.

– Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen soitteli ja kyseli Kouvolaan. Heillä oli tarjota mulle iso rooli divari A:ssa, jonka lisäksi saisin näytönpaikkoja edustuksessa. Taisin vastata Jyrille heti, että joko mennään, Kaukiainen sanoo uransa käännekohdasta.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät Severi Kaukiaisella.

– Niin kauan kun koris tuntuu kivalta ja näyttää siltä, että pääsen eteenpäin urallani, katson kortit loppuun asti koripallossa. Olen viihtynyt Kouvolassa ja saanut tosi hyviä kavereita. Pelaajana olen kehittynyt täällä tosi paljon, Karhulan lukion kasvatti sanoo.

Kesän suunnitelmissa on rentoutumista, ulkomaan matka sekä treeniä.

– Nyt huilitaan. Käydään perheen ja tyttöystävän kanssa Barcelonassa, jonka jälkeen aletaan treenaamaan niin hyvin kuin vaan pystytään. Ehjän harjoituskauden jälkeen olen valmis ottamaan seuraavan stepin urallani, sanoo Severi.

Runkosarjan kuudes sija tiesi Kouvoille Tampereen Pyrinnön kohtaamista avauskierroksella.

– Runkosarjan lopussa toivottiin Pyrintöä. Oltiin pelattu hyvin niitä vastaan. Mentiin sitten suoraan kolmessa pelissä jatkoon.

Välieräsarjassa asteli vastaan runkosarjan suvereenisti voittanut Salon Vilpas, mutta suuri ennakkosuosikki kaatui kiihkeän sarjan seitsemännessä pelissä Salossa.

– Salo-sarja oli hieno kokemus. Kova juttu oli voittaa seiskapeli ja vielä Salossa. Minusta tuntuu, että välierä kiinnosti lopulta ihmisiä jopa enemmän kuin finaalit.

Kevät huipentui Korisliigan viime kauden mestari Kauhajoen Karhua vastaan. Kauhajoki uusi mestaruuden voitoin 4-1, eikä tunnelma noussut Kouvolassa aivan huippuunsa.

– Varmaan loppui vähän paukut Kauhajokea vastaan. Oli meillä pari peliä, jotka olisi voinut kääntyä myös meille. Mutta täytyy kyllä sanoa, että Kauhajoki oli hyvä.

Kauden huippuhetkeksi Severi mainitsee finaalien toisen pelin kotona Kouvolassa.

– Jäähallissa oli huipputunnelma pelata. Voitettiin peli ja onnistuin itse myös tilastojen valossa.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy