Taistelu mestaruudesta alkaa!

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 10.04.2019 - 16:22
Peli-Karhut selvitti tiensä naisten Korisliigan finaaliin voittamalla Kouvottaret viime sunnuntaina Kouvolassa. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Taistelu koripalloilun naisten Suomen mestaruudesta alkaa Karhuvuoren urheilutalossa perjantaina. Puolustava mestari Karhulan Peli-Karhut saa vastaansa viime vuotisen finaalivastustajansa Catzin Lappeenrannasta.

Valmentaja Roope Mäkelän mukaan PeKa on lähdössä finaalisarjaan odottavissa tunnelmissa sekä hyvillä ja luottavaisin mielin.

- Koko kauden ajan olemme rohkeasti sanoneet ääneen, että tavoitteenamme on Suomen mestaruus, vaikka jo finaaliin pääsykin oli hyvä saavutus, Mäkelä sanoo.

- Hyvällä pelillä myös Catz on voitettavissa.

Mäkelän mukaan tässä vaiheessa ei enää mitään hokkus-pokkus-temppuja voi keksiä.

- Täytyy vain toivoa, että terveet pysyvät terveinä ja pienet vammat pysyvät pieninä.

Mäkelän mukaan terveystilanne joukkueessa on melko hyvä siihen nähden, että takana on pitkä kausi.

- Kaikki olivat mukana harjoituksissa eilen.

Pitkään kauteen sattuu kaikenlaista

Kulunut runkosarjakausi oli PeKan osalta vaiherikas. Suosikkina kauteen lähtenyt joukkue on kokenut jonkin verran loukkaantumisia, eikä amerikkalaispelaajien valinnoissa onnistuttu heti.

- Pitkään kauteen sattuu kaikenlaista. Mutta aina on noustu, kun uusia ratkaisijoita on löytynyt laajasta materiaalistamme. Toisesta välierästä oli maajoukkuepelaaja Linda Lehtoranta pois, mutta voitimme silti.

Mäkelän resepti voitokkaaseen finaalisarjaan on yksinkertaisesti se, että joukkue uskoo omaan tekemiseen ja tyyliin, jolla runkosarjakin mentiin läpi.

- Puolustuksen pitää olla hyvä, sillä Catzilla on paljon taitavia yksilöitä. Ja sitten vain jatkamme samalla kivalla ja iloisella hyökkäystyylillä kuten ennenkin.

Mäkelä toivoo, että kotikaupungista lähtee sunnuntain vieraspeliin jälleen runsaslukuinen ja äänekäs faniporukka.

 

Finaalisarjan PeKa-Catz ensimmäinen ottelu on perjantaina 12.4. kello 18.30. Toinen ottelu Lappeenrannassa sunnuntaina 14.4. kello 17 ja kolmas peli jälleen Karhuvuoressa 16.4. kello 18.30.

 

 

 

 

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy