Välähdys aloittaa kautensa tiistaina

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 11.05.2019 - 17:02
Välähdys odottaa jo malttamattomana ensimmäistä starttiaan. Kuva otettu viime kesänä Ylänummella.

Ravikansa on jo ehtinyt vähän ihmetellä, milloin kotkalaisen Ville Korjuksen vauhtikone Välähdys starttaa kauden ensimmäiseen lähtöönsä. Kauan ei tarvitse enää odottaa, sillä Välähdys nähdään ensimmäisessä startissaan, avoimen sarjan ryhmäajossa, Tampereella ensi tiistaina.

Jos jollakin on ollut huoli Välähdyksen terveyden suhteen, se on ollut turhaa. Välähdyksen valmentaja ja omistaja Ville Korjus tietää, että Välähdys on yhtä hyvässä kunnossa kuin ennenkin ja talviharjoittelu on sujunut hyvin.

Hevosen kanssa on mentävä päivä kerrallaan

Kylmäverioriin piti aloittaa kautensa jo huhtikuun lopulla Kouvolan Nostalgia-raveissa, kuten tapa on ollut. Korjuksen mukaan keliolosuhteiden vuoksi kauden aloitusta siirrettiin myöhemmäksi.

- Hevosten kanssa on mentävä jalat maassa ja päivä kerrallaan, Korjus sanoo.

Korjus lähtee kauteen kokonaisuutena varsin luottavaisin mielin, vaikka ensimmäiset startit ovatkin aina vähän arvoitus.

- Välähdyksellä kun on virtaa ja innokkuutta vähän liikaakin. Joka toinen vuosi ensimmäiset startit onnistuvat täydellisesti ja toinen vuosi menevät pieleen.

Elitkampen kiinnostaa, mutta …

Välähdyksellä olisi mahdollisuus kisata tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös ulkomailla. Solvallasta on soiteltu Ylänummelle ahkerasti ja pyydetty Välähdystä mukaan Elitloppetiin yhteydessä juostavaan kylmäveristen Elitkampeniin toukokuun lopulla.

Kylmäverilähdön palkintosumma 48 000 euroa toki Korjustakin kiinnostaa, mutta hevosen jaksamisen vuoksi hän empii.

- Olen luvannut antaa vastauksen ensi keskiviikkona, kun ensimmäinen startti on takana. Luultavasti Ruotsin-reissu tulee liian aikaisin ja se on hevoselle rankka. Kun on vielä tämä astutusrumbakin. Hevosta käy sääliksi, Korjus pohdiskelee.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy