Uutinen

Marika Kirjavaisen luopuminen ehdokkuudesta kevää vaaleissa tietää sitä, että tuhannet äänet Etelä-Kymenlaaksossa etsivät kotia. Kirjavainen sai viime vaaleissa yli 4000 ääntä.

Kotkan kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajan Kai Savolaisen mukaan uusi tilanne on puolueelle haasteellinen.

- Se vaikuttaa vaaleihin koko piirissä, sillä puolueen saama kokonaisäänimäärä ratkaisee, kuinka monta edustajaa menee läpi.

Uuden ehdokkaan etsiminen on alkanut.

Uuden tehtävän vuoksi Kirjavainen ei asetu ehdolle tulevan kevään eduskuntavaaleissa. Kirjavainen toimii myös Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

- Hyvin todennäköisesti luovun myös valtuuston puheenjohtajuudesta. Kauppakamari toimii koko Kymenlaakson alueella, joten en voi profiloitua yhden kunnan asioissa, Marika Kirjavainen sanoi.

Annemaija Ruuska-Pulkkinen kehottaa ottamaan lempeitä askelia kohti iloa ja myötätuntoa. Hänen joogatunneillaan Tavoitteena on oppia vähitellen tuntemaan itseään: kuuntelemaan kehoa, etsimään rajoja, sitä milloin voi vielä pinnistellä, milloin on aika hellittää.

 

Urheiluseura Kymin Alussa on revennyt sukupolvien välinen kuilu. Seuran nykyisen johdon ja seurassa vuosikymmeniä toimineiden jäsenten näkemykset seuran asioiden hoitamisesta ovat ajautuneet parin viime vuoden aikana jyrkkään ristiriitaan.

Seuran nykyinen hallitus on tehnyt toimintavoissa uudistuksia, jotka vanhemman jäsenistön mielestä ovat vastoin seuran sääntöjä. Myös seuran historialliset perustukset natisevat, sillä nykyjohto haluaa irrottaa Kymin Alun TUL:sta, jota perustamassa seura sata vuotta sitten oli.

 

 

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö esittää 6,3 miljoonan euron tasapainottamisohjelmaa. Se sisältää muun muassa henkilöstön lomautuksen, Katariinan uimahallin sulkemisen ja kulttuurijohtajan viran täyttämättä jättämisen.

 

Pro Sunilan konserttisarja jatkuu Kantolassa. Kymen Konservatorion opiskelijoista koostuva Trio ELO esittää tunnelmallista musiikkia rohkeilla yllätyksillä ryyditettynä.

Mainosta tässä!

Ota yhteys >

myynti@karhulalainen.fi