Aikuisetkin partioon

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 08.05.2019 - 15:17
Eero Kirjavainen (vas.) ja Daniel Sulkama ovat jo kokeneita partiolaisia. He esittelivät partiolaisten perinteisiä retkeilyvälineitä Jokipuiston tapahtumassa.

Karhulalaiset partiolippukunnat – poikien Karhulan Korvenkävijät ja tyttöjen Karhulan Kanttarellit – tekivät toimintaansa tutuksi tempauksellaan Karhulan Jokipuistossa. Partioviikon tapahtumalla yhdistykset halusivat kertoa ennen kaikkea siitä, että partiota voivat harrastaa aikuiset ja lapset yhdessä.

Suomen partiolaisten toiminnassa on tänä vuonna teemana nimenomaan aikuisten saaminen mukaan toimintaan. Ohjaajista on pula tässäkin harrastuksessa.

- Ajattelimme, että omien lasten kanssa harrastuksen aloittamiseen voisi olla matala kynnys, kertoo Korvenkävijöitten johtaja Anssi Kellberg.

Kellbergin mukaan aikuiselta ohjaajalta ei vaadita aiempaa partiokokemusta.

Korvenkävijöiden kolo on Jumalniemessä

Karhulan Korvenkävijät on perinteinen eräretkeilyyn kannustava partiolippukunta, jonka toiminnassa on Kellbergin mukaan noin 40 poikaa. Lippukunnalla on kolo viikoittaisiin kokoontumisiin Jumalniemessä ja oma retkialue Kultaankoskella.

Korvenkävijöissä toimii 7-10-vuotiaiden sudenpentulaumoja, seikkailulauma 10-12-vuotiaille ja kaksi vartiota 12-18-vuotiaille. Sudenpennut ja seikkailijat tarvitsevat jokaiseen laumaan 2-4 ohjaajaa. Lippukunta järjestää uusien ohjaajien koulutusta elokuussa.

Lisätietoja: anssi.kellberg@gmail.com tai lippukunnan Facebook-sivut.

Kanttarellien kolo on Korkeakoskella

Karhulan Kanttarellien toiminta on monipuolista partiotoimintaa metsässä, maalla ja kaupungissa. Tukikohtana on oma kolo Korkeakoskella.

Viikoittain kokoontuvat sudenpennut (7-9 v.), vartiolaiset (10-14 v.) ja sisut (tukea tarvitsevat). Sudenpentuja ja sisuja johtavat aikuiset, vartiolaisia nuoret noin 14-18-vuotiaat. Uusille ohjaajille järjestetään koulutusiltoja elokuussa.

Kanttarellien lippukunnan johtaja Essi Holm toivoo hartaasti uusia ohjaajia mukaan.

- Ilman uusia johtajia emme pysty aloittamaan uutta ryhmää syksyllä, Holm sanoo.

Lisätietoja: essi.holm-94@hotmail.com tai lippukunnan Facebook-sivut.

Partiolaisten tapahtumassa kisailtiin muun muassa huutojuoksussa. Voittaja juoksi pisimmälle yhdellä keuhkojen tyhjennyksellä yhtä aikaa juoksien ja huutaen.

Lippukuntien johtajat Anssi Kellberg ja Essi Holm toivottavat uudet harrastajat tervetulleiksi mukaan toimintaan.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy