Aurinkopaneelit tulossa Konserttitalon katolle

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 06.09.2019 - 09:50
Havainnekuva osoittaa, että aurinkopaneelien väri voidaan valita niin, etteivät ne juuri erotu muusta kattorakenteesta.

Aurinkopaneelien rakentaminen Kotkan konserttitalon katolle ja taloa koskeva energiatehokkuushanke on sittenkin toteutumassa.

Kotkan ympäristölautakunta hyväksyi torstaina Kymi-Solar Oy:n ja Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n tekemän oikaisuvaatimuksen, joka koski rakennusvalvonnan alkukesästä tekemää päätöstä olla myöntämättä hankkeelle rakennuslupaa.

Jo aiemmin viikolla Kotkan kaupunkirakennelautakunta päätti, että vireillä oleva mahdollinen rakennuskielto konserttitalon rakennussuojelua koskevassa asiassa ei koske toimenpideluvan myöntämistä aurinkopaneeleille, eikä energiatehokkuushankkeen etenemistä aikataulussaan.

Kaupunginjohtaja Esa Sirviö esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle kaupunkirakennelautakunnan päätöksen mukaista asian ratkaisemista. Se tarkoittaisi, että asemakaavamuutos konserttitalon suojelemiseksi toteutetaan niin, ettei se estä aurinkopaneelihankkeen toteuttamista.

Lopullisen kannan asiassa ottaa Kotkan kaupunginvaltuusto.

 

Kommentit

Mikä se Kotkassa saa kaikki asiat niin vaikeiksi? Jos on jotain valtaa omaavinaan, sitä käytetään aivan väärässä paikassa. Esimerkiksi puoliksi palaneiden talon röttelöiden (alkujaan toki kauniiden) purkaminen kestää Kotkassa vuosikausia. Esimerkkinä nyt vaikka Hovinsaarella Yhtyneiden tehtaan vieressä oleva talo. Ei ole kiinnostanut tätä kaupunkirakennelautakuntaa (sanahirviö) ilmeisesti pätkääkään. Siellä se vaarallisena kaunistaa maisemaa varmaan nyt ainakin 5 seuraavaa vuotta. En toki haluaisi tänne Pyhtään meininkiäkään. Siellähän tehdään ensin ja paperit/luvat vasta sitten, kun joku huomaa ihmetellä niiden puuttumista. Kun en ole pyhtääläinen, en ole viitsinyt valittaa/kannella niistä monista laittomista päätöksistä, joita siellä on tehty. Muistuttaa monesti Kittilän peliä tuo Pyttiksen touhu.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy