Broadcast ja Niemelän Jalle & Big Band yhteiskeikalla Kyminsuussa

karhulalainen
Julkaistu: 18.04.2019 - 10:37
Broadcastissa ovat mukana Mika Kuokkanen (vas.), Masa Maijanen, Jarmo Nikku, Edu Kettunen, Kim Lönholm, Tuomas Kesälä, Miri Miettinen

Suomalaisen rockmusiikin ehdoton legenda ja edelleen hyvässä keikkakunnossa oleva Broadcast sekä Niemelän Jalle & Big Band esiintyvät yhteiskonsertissa Kyminsuussa lauantaina 27.4. Konsertissa soi amerikkalainen singer-songwriter -perinne kahden ison bändin voimin.

Niemelän Jalle & Big Band on haminalainen pitkän linjan muusikoista ja soittajista koottu projekti, joka avaa Kyminsuun illan. Bändi on kasattu Niemelän ideasta tätä konserttia varten. Big Bandin ohjelmisto koostuu Niemelän oman musiikin lisäksi mieheen paljon vaikuttaneiden muusikoiden kuten Jackson Brownen, Warren Zevonin ja Tom Pettyn musiikista.

Niemelän (laulu ja kitara) lisäksi Big Bandiin kuuluvat Tony Aho (rummut), Mika Paakko (basso), Antti ”Ukko” Lehtinen (perkussiot, saksofoni, laulu), Harri Tyni (kitara), Jari Halonen (kitara), Markku Laamanen (kitara ja laulu), Petri Auer (piano), Jari ”AK” Vähämäki (koskettimet) ja Jenni Roslakka (laulu).

Edu Kettusen johdolla

Broadcast ei paljon esittelyjä kaipaa. Pacific, Pasadena Sungodown, Who's Got The Ball ja kaunis ikiaikainen You Break My Heart ovat kappaleita, jotka edelleen soivat eri välineissä. Vuodet ovat toki vierineet siitä, kun 1970-80-lukujen vaihteessa punk rockin räminän ja paukkeen sekaan soljui länsirannikon rokista vaikutteensa ammentanut Broadcast.

Edelleen aika ajoin bändi tekee keikkoja ja nyt on kaakkoisen Suomen vuoro nauttia tämän päivän Broadcastin osaavasta ja ajattomasta musisoinnista.

Yhtyeen perustajajäsen ja laulujen kirjoittaja Esa Kaartamo menehtyi traagisesti viime elokuussa samana päivänä, kun hänen säveltämänsä musikaali Taivaanraapijat sai ensi-iltansa Hamina Bastionissa. Kaartamon suuriin saappaisiin yhtyeessä on sittemmin astunut Mika Kuokkanen

Luvassa on ajattomia hittejä ja komeita teoksia Amerikan malliin.

Broadcastin nimekkäimmät jäsenet lienevät Edu Kettunen (kitara, laulu, perkussiot) ja Kim Lönnholm (laulu), joka parhaiten tunnetaan kappaleestaan ”Minä olen muistanut”. Muut jäsenet ovat Jarmo Nikku (kitara), Miri Miettinen (rummut), Tuomas Kesälä (koskettimet), Mika Kuokkanen (kitara ja laulu) ja Masa Maijanen (basso).

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy