Burnoutin kautta muiden auttajaksi 

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 30.01.2019 - 19:50
Marko Pulli muistuttaa, että vähävaraiset tarvitsevat apua ympäri vuoden, eikä auttamisessa tärkeintä ei ole lahjoituksen määrä.  

Kotkalainen Marko Pulli ei oikein itsekään tiedä, mistä hänen vahva auttamisen halunsa on syntynyt. Halu, joka on saanut hänet lähtemään kolmena viime syksynä järjestämään hyväntekeväisyyskeräystä vähävaraisten kotkalaisperheiden hyväksi. 

Koska elämässä kaikki vaikuttaa kaikkeen, Marko Pullia on saattanut ajaa muiden auttamiseen sekin, että hänellä itselläänkään ei aina ole mennyt ihan hyvin. Ammattilaisurheilusta omaksumallaan ehdottomuudella hän puski aikoinaan myös työelämässä ja yrittäjänä sillä seurauksella, että väsähti. 

- Kyllä sitä voi burnoutiksi sanoa, Pulli muistelee nyt kiitollisenakin siitä, että on löytänyt elämäänsä tasapainottavia tekijöitä muun muassa mindfulnessista ja joogasta. 

- Opin silloin, että ihmisen jaksaminen on rajallista. Ihmisen pitää saada olla myös heikko, eikä tarvitse koko ajan suorittaa. 

- Mutta ei oman heikkouden myöntäminen helppoa ollut. 

Pitkään rengasalalla työskennelleen Pullin työnäkymä on nykyisin tyystin toisenlainen. Talven hän työskentelee koulunkäynnin ohjaajana Rauhalan koulussa. Kesällä hän huhkii mansikanviljelijänä Pernoossa jatkaen appivanhempiensa, Suutareiden, mansikkatilaa. Osaomistajuus Kotkan liikuntakeskuksessa muistuttaa puolestaan siitä, että squash oli joskus miltei koko elämä. 

 

Marko Pullin junailemat kolme Facebook-keräyskampanjaa ovat tuottaneet yhteensä noin 80 000 euroa. Viime syksyn keräys jäi niin viime tippaan, että keräysaikaa jäi vain reilut kaksi viikkoa. Siitä huolimatta tuloksena oli ennätykselliset 35 000 euroa. Lahjoittajia oli noin 450: yksityisiä ihmisiä, yrityksiä, yhdistyksiä, ammattiosastoja ja niin edelleen. 

Pulli järjesti kolmannen keräyksensä yhteistyössä Kotkan Pelastakaa lapset ry:n kanssa. Keräyksen tuotto meni kokonaisuudessaan päivittäistavarakaupan lahjakortteina apua tarvitseville ja siitä pääsi jouluksi nauttimaan 114 kotkalaista perhettä ja niissä olevat 283 lasta. Tupakkaa ja alkoholia korteilla ei voinut ostaa. 

- Kotkalaiset ihmiset ovat mahtavia auttamaan. Auttamisen ei kuitenkaan tarvitse keskittyä pelkästään jouluun. Hyväntekeväisyysjärjestöjen tilit ovat avoinna jatkuvasti. 

Marko Pulli sai hyväntekeväisyystyöstään Kotka-palkinnon viime keväänä. Seuraavan keräyksen järjestämisestä Pulli ei vielä ole tehnyt päätöstä.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy