Elämän inventaarista syntyi levy

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 20.06.2019 - 15:26
Pirjo Romppanen on tehnyt ensimmäisen ja kuulemma myös viimeisen levynsä.

Vielä kaksi vuotta sitten karhulalainen Pirjo Romppanen ei osannut kuvitellakaan, että hän jonain päivänä seisoo oman levynsä julkistamistilaisuudessa. Niin kuitenkin kävi toukokuun lopulla. Minun lauluni -levyllä on seitsemän Romppasen tulkitsemaa kappaletta, joihin kaikkiin hän on tehnyt sanat ja kolmeen myös sävelen.

- Omasta tunne- ja kokemusmaailmasta lauluni tulevat, Pirjo Romppanen sanoo. Moni kuulija on voinutkin samaistua Romppasen laulujen teemoihin ja tarinoihin.

Ytimessä on joki, erityisesti Kymijoki, johon liittyvät muistot niin lapsuudesta kuin aikuisuudestakin ovat Romppaselle tärkeitä.

- Elämäni 71 vuodesta 68 olen asunut joen rannalla, Pirjo Romppanen.

Onkin luonnollista, että oodi Kymijoelle on myös levyllä ensimmäisenä: Minun jokeni. Hymyn voima kertoo puolestaan hymyn hyväksyvästä ja kannustavasta voimasta.

Aina mukamas ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella

Pirjo Romppanen sanoo tehneensä jonkinlaista elämänsä inventaaria ja huomanneensa aikasyöpön vieneen ison osan hänen ajastaan pois perheeltä. Riittämättömyyden tunteen voi moni kokea omakseen kuten senkin, että aina mukamas ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.

Pienet askeleet kertoo lapsen maailmasta ja suojelusta. Oman laulunsa saa myös nuoruuden ihastus, jonka tunteen kantavuutta yli vuosikymmenten on syytä tarkastella lähemmin.

Muistojen soittokunta on jonkinlainen ylistys Läntisen soittokunnalle, joka on osa ollut Romppasen elämää siitä lähtien, kun häntä pärekorissa työväentalolle kannettiin.

- Levyn tekeminen on ollut iso ponnistus, enkä ilman ystävieni kannustusta siihen olisi pystynyt.

Erityiskiitoksen Romppanen lausuu säestäjälleen Jukka Hoville, joka sitoutui projektiin vahvasti. Hovi on tehnyt myös laulujen sovitukset.

Minun lauluni -levyä voi tiedustella Pirjo Romppaselta: 040 706 7042.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy