Esa Sirviö nautti veteraanien aamukahvit ja kuunteli iltahuudon

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 01.11.2018 - 14:05
Laina Mattila, kunniapuheenjohtaja Arvo Jernberg ja puheenjohtaja Hannu Valjus kuuntelevat tarkkana kaupunginjohtajan terveisiä.

Karhulan–Kymin Sotaveteraaneilla oli historiallinen hetki tällä viikolla. Ensimmäistä kertaa yhdistyksen joka viikkoisessa tapaamisessa oli mukana Kotkan kaupunginjohtaja.

Esa Sirviö kertoi sotien veteraaneille ja lotille Kotkan kaupungin ajankohtaisia asioita kuten sen, että taloustilanne ei ole mitenkään mairitteleva. Sirviön mukaan hän joutuu pian esittelemään kaupunginhallitukselle alijäämäisen talousarvion ensi vuodeksi, mitä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin hänen 15 vuotta kestäneen kuntajohtajakauden aikana.

Pauli Haapasalon ja Kari Tiusasen sydämiin käyvästi esittämän Veteraanin iltahuudon herkistämänä Sirviö kiitteli paikalla olleita sotaveteraaneja ja lottia Suomen itsenäisyyden puolustamisesta ja muisteli vastikään edesmennyttä omaa isäänsä, joka oli sotaveteraani hänkin.

 

Karhulan–Kymin Sotaveraanit on vuonna 1966 perustettu yhdistys, jonka jäsenistössä on vajaat 50 tunnuksen omaavaa veteraania ja lottaa. Lisäksi on puolisoja ja leskiä sekä kannatusjäseniä, jollaiseksi myös Esa Sirviö lupasi liittyä.

Joka keskiviikkoinen tapaaminen Karhulan seurakuntakeskuksessa on jäsenille tärkeä sosiaalinen tapahtuma. Kahvikupposen ääressä tavataan tuttuja, vaihdetaan kuulumisia ja kuunnellaan vierailijoita.

Joka vuotisia tapahtumia veteraaniyhdistykselle ovat Kaatuneiden muistopäivän, valtakunnallisen veteraanipäivän, itsenäisyyspäivän ja talvisodan päättymisen muistopäivän vietto.

 

Karhulan–Kymin Sotaveteraanien puheenjohtajan Hannu Valjuksen mukaan veteraaniyhdistysten luonnollinen tie on kohti perinneyhdistystä. Alkuperäinen tarkoitus oli ajaa veteraanien ja lottien sosiaalisen aseman parantamista.

- Piiritasolla pohditaan parhaillaan, kuinka monta perinneyhdistystä Kymenlaaksossa olisi hyvä olla: joiden mielestä yksi riittää, toisten mielestä olisi hyvä olla useampi, Valjus sanoi.

 

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy