Jukin toimitusjohtaja Anu Kuusela irtisanottiin

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 28.10.2019 - 19:59

Kotkan Julkiset kiinteistöt Oy:n (Jukin) hallitus on tänään erottanut toimitusjohtaja Anu Kuuselan. Perusteena päätökselle oli se, että Kuusela ei enää nauti hallituksen luottamusta. Hänet vapautettiin tehtävästään heti.

Anu Kuusela vapautettiin myös Backstaff Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä.

- En pysty toteuttamaan päätöksiä, joihin en usko. Tällä viittaan etenkin konsulttiyhtiön käyttöön tapahtumakeskuksen rakennuttamisessa. Olen huojentunut irtisanomisestani, mutta erittäin pahoillani, että niin monet hyvät suunnittelemamme asiat tämän huipputiimin kanssa jäävät kesken, Kuusela toteaa.

Kuuselan irtisanominen liittyy Kotkan uuden tapahtumakeskuksen suunnitteluun ja rakennuttamiseen. Kriisi kulminoitui siihen, että Kuusela oli palkannut tapahtumakeskuksen rakennuttajayhtiöön työntekijöitä. Hallituksen mielestä niin ei olisi saanut tehdä ja kehotti Kuuselaa irtisanomaan työntekijät.

Kuuselan kirje Kotkan omistajaohjausjaostolle saattoi olla hallitukselle liikaa. Kuusela tiedusteli kirjeessä, oliko Backstaffin hallitus toiminut Kotkan kaupungin strategian mukaisesti.

Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n hallituksen puheenjohtajan Pekka Postin mukaan päätös oli rankka, mutta joskus niin vain on tehtävä. Hän sanoo, että hallitus keskusteli asiasta pitkään ja päätös oli yksimielinen.

- Irtisanominen oli monen asian summa. Luottamuskuilu vain kasvoi liian suureksi.

Posti ei halunnut tarkemmin yksilöidä irtisanomiseen johtaneita asioita.

- Ketään ei kuitenkaan yhden asian vuoksi irtisanota, Posti kommentoi.

Juki perustettiin vuonna 2015. Anu Kuusela aloitti Jukin toimitusjohtajan tehtävässä toukokuussa 2018 ja oli yhtiön järjestyksessään neljäs toimitusjohtaja. Ennen Jukia Kuusela työskenteli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rakennustekniikan lehtorina ja Porvoon kaupungin toimitilajohdon rakennuspäällikkönä.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy