JuKin toimitusjohtajaksi 13 hakijaa – nimet salataan

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 16.12.2019 - 15:09

Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n (JuKi) toimitusjohtajaksi on hakenut 13 henkilöä. Hakijoiden nimiä ei anneta julkisuuteen, vaikka todennäköistä on, että vain osa hakijoista on toivonut, ettei nimeä julkaistaisi.

- Hakijoita oli 13. Muuta en valitettavasti voi tässä vaiheessa kertoa, toteaa JuKin hallituksen puheenjohtaja Pekka Posti (sd.).

Postin mukaan Jukin hallitus tutustuu parhaillaan hakemuksiin ja valitsee haastateltavat. Haastattelut tehdään viikoilla yksi ja kaksi. Valinta tehdään 13.1. alkavalla viikolla.

Useista pyynnöistä huolimatta Posti ei antanut listaa hakijoista, eikä perustellut nimien panttaamista millään tavalla.

JuKi ei noudata kaupunginhallituksen ohjetta

Kotkan kaupungin ja sen tytäryhtiöiden toiminta ei ole julkisuuden suhteen johdonmukaista. Noin kuukausi sitten Kotkan kaupunginhallitus päätti kannustaa omistamiaan yhtiöitä huolehtimaan asiallisen ja ajankohtaisen tiedon saatavilla olosta myös kuntalaisille.

Lausunnossaan Jarno Jäppisen kuntalaisaloitteeseen kaupunginhallitus totesi marraskuussa, että yhtiöihin on sijoitettu suuri määrä kuntakonsernin varallisuusmassasta, jonka vuoksi on perusteltua, että julkisomisteisista yhtiöistä on saatavilla julkista tietoa.

JuKin hallitus perui erotetun toimitusjohtajan lausuntopyynnön

JuKin toimitusjohtajan paikka laitettiin hakuun marraskuussa sen jälkeen, kun edellinen toimitusjohtaja Anu Kuusela oli erotettu tehtävästään luottamuspulan vuoksi. Kuusela ehti olla tehtävässään vain noin puolitoista vuotta.

Kuusela toimi myös JuKin tytäryhtiön Backstaff Oy:n toimitusjohtajana. Backstaff rakennuttaa tapahtumakeskusta Kantasatamaan. Kuuselan ja hallituksen välit kärjistyivät näkemyseroihin tavasta viedä tapahtumakeskusprojektia eteenpäin.

Kuusela palkkasi tapahtumakeskusprojektia hoitamaan työntekijöitä. Backstaffin syksyllä aloittanut uusi, Tapio Lepistön johtama hallitus oli organisaation rakentamisesta eri mieltä ja määräsi Kuuselan irtisanomaan työntekijät. Kärjistyneessä tilanteessa Kuusela lähetti Kotkan omistajaohjausjaostolle kirjeen, jossa hän pyysi omistajaohjaukselta lausuntoa Backstaff Oy:n hallintotavasta.

Lausuntoa ei tullut, mutta sen sijaan Anu Kuusela sai potkut. Myöhemmin JuKin hallitus perui lausuntopyynnön.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy