Jumalniemen jäteasema vetää

karhulalainen
Julkaistu: 16.01.2020 - 12:47
Jumalniemen jäteasema avattiin marraskuussa.

Karhulan Jumalniemeen Ahlströmintien varteen marraskuun alussa avattu jäteasema on toiminut runsaat kaksi kuukautta.

– Tämä on ollut mieletön parannus monella tapaa, Kymenlaakson Jäte Oy:n kenttäpäällikkö Janne Karhu kertoo.

Keskeisellä paikalla sijaitsevaa jäteasema voidaan kutsua kierrätysasemaksi. Se koostuu päärakennuksesta, vaarallisen jätteen varastosta ja kalustohallista, jossa säilytetään työkoneet ja jäteastiat.

– Asema on oikeasti kauppareissun varrella siellä missä ihmiset liikkuvat luontaisesti. Tänne voi tulla pienemmänkin asian kuten paristojen vuoksi, eikä tarvitse kerätä peräkärryllistä tavaraa, Karhu sanoo.

Uusi asema on jo nyt korvannut kokonaan Heinsuon aseman. Kaikkien kotkalaisten ja pyhtääläisten tulee suunnata jäte- ja kierrätysasioissa suoraan Jumalniemeen.

– Ennakoimme, että pyhtääläiset eivät olisi pitäneet matkan pitenemisestä. Aseman parempi saavutettavuus on korvannut haitan. Jumalniemi on ajallisesti yhtä lähellä, Karhu sanoo.

Parantunut palvelu näkyy myös kävijämäärissä. Marras-joulukuussa Jumalniemessä kävi 5600 asiakasta, mikä on yli tuhat enemmän kuin vuosi aikaisemmin.

– Olemme myös laajentaneet aukioloaikoja. Palvelemme arkisin aamukahdeksasta iltakahdeksaan eli kellon ympäri. Lauantaina voi asioida yhdeksän ja iltapäivän kolmen välillä, Karhu sanoo.

Vielä tammikuussa jäteaseman yhteyteen on tarkoitus avata kierrätystavaran myymälä, jota tulee pitämään Sotek-säätiö.

– Myyntiin tulee käytettyä tavaraa ja pihalle lahjoituskontti, jota kautta tavara voi päätyä suoraan suoraan myymälään. Karhu kertoo.

Jäteaseman verkkokauppa on testausvaiheessa. Karhu ei uskalla luvata tarkkaa julkaisupäivää, mutta ”lähiaikoina”

Karhun mukaan asiakkailta saatu palaute on ollut lähestulkoon kaikki positiivista. Sisääntuloportti on jouduttu rakentamaan melko kapeaksi autojen rekisteritunnuksen lukulaitteen vuoksi.

– Olemme tutkineet mahdollisuuksia leventää sisääntuloa. Uskon, että saamme asiaan parannusta viimeistään kesällä, Karhu lupasi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy