Junnu-näytelmä vetää hyvin – lisäesityksiä luvassa

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 06.11.2018 - 14:56
Kari Kukkonen esittää Juha Vainiota uudessa musiikkinäytelmässä.

Kotkan kaupunginteatteri viettää 110-vuotisjuhlaansa Juha Vainion elämästä kertovalla musiikkinäytelmällä. Junnu – sydämeni tänne jää -esitys saa ensi-iltansa ensi lauantaina. Jo perjantaina 9.11. on varsinainen 110-vuotisjuhlagaala, jossa esityksen lisäksi on tarjolla maljan nostoa, iltapalaa ja teatteriväen palkitsemisia.

Junnu-aiheinen musiikkinäytelmä on herättänyt laajaa kiinnostusta jo ennen valmistumistaan. Syksyksi kalenteriin varatut esitykset ovat loppuunmyytyjä, mutta lisäesityksiä on luvassa. Syksyn lisäesitykset ovat 8.12. ja 13.12. kello 13 ja niihin on vielä lippuja saatavissa.

Myös kevään esitykset ovat tulleet myyntiin ja niihin paikkoja on vielä jäljellä.

Vapaa kudelma päänsisäisestä maailmasta

Junnu-esityksen ohjaa teatterinjohtaja Miko Jaakkola. Musiikin sovituksesta ja orkesterin johtamisesta vastaa Ari Ismälä. Esityksessä on 12 Juha Vainion tekemää kappaletta, joitain myös harvemmin kuultuja.

Junnu – sydämeni tänne jää on tilaustyö Kotkan kaupunginteatterin 110-vuotisjuhlaan eli samalla kantaesitys. Käsikirjoituksesta vastaa Ari-Pekka Lahti, joka alkoi työstää näytelmää reilu vuosi sitten.

Miko Jaakkolan mukaan käsikirjoitus pohjautuu osittain Lahden tekemiin haastatteluihin ja faktoihin.  Se on Junnun elämää nuoruudesta kuolemaan asti seuraileva kudelma, jossa mennään myös Junnun pääsisäiseen maisemaan vapaasti ja unenomaisestikin niin haaveet kuin pelotkin kohdaten.

Miko Jaakkola korostaa, että kyse ei kuitenkaan ole Junnun elämäkerrasta, vaan esityksen näkökulma on vahvasti taiteilijuuden kuvauksessa, josta myös jokainen näyttelijä saattaa löytää samaistumisen kohtia. Näytelmä muun muassa zoomaa hetkeen, jolloin Junnu päätti ryhtyä taiteilijaksi ja tuo esiin raitistumisen myötä lauluihin tulleen herkkyyden ja syvyyden.

Näyttämöä hallitsee merellisyys

Junnua esittää syntyperäinen kotkalainen Kari Kukkonen. Lucie Kurapatován lavastuksessa ja Miko Jaakkolan videomaisemassa tapahtumat paikallistuvat muun muassa kotiin ja Fennia-ravintolaan, mutta yleisenä nimittäjänä näyttämökuvassa on merellisyys.

 

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy