Kantolan kevätpäivä tarjoaa kulttuuria monipuolisesti

karhulalainen
Julkaistu: 09.05.2019 - 14:58
Mika Huusari (vas.), Visa Haarala ja Jallu Sundelin antavat ”sielunhoitoa” yhdeksännessä Kantola soi! -konsertissa. Kuvasta puuttuu Josa Mäki.

Alvar Aallon suunnittelema Sunilan tehtaanjohtajan entinen edustusasunto Kantola on alkanut saada uutta elämää siirryttyään 100-prosenttisesti Kotkan kaupungin omistukseen pari vuotta sitten.

Torstaina 16.5. Kantolassa tapahtuu jälleen. Pro Sunilan järjestämä Kevätpäivä Kantolassa -tapahtuma sisältää niin Kantola soi! -konsertin kuin esitelmän Aino Aallosta, jonka syntymästä on tänä vuonna kulunut 125 vuotta. Aino Aallon tuotteliaasta 1930-luvusta tulee kertomaan intendentti Mia Hipeli Alvar Aalto -säätiöstä.

1930-luvulla Aino Aalto vaikutti Sunilassa monella tavalla. Hänen kädenjälkensä näkyy niin Sunilan tehtaan konttorin sisustuksessa kuin ns. vanhan Sunilan rakennusten modernisoinnissakin. Aino Aalto teki myös pihasuunnitelmia asuinalueelle, vaikka ne sitten toteutettiinkin Paul Olssonin piirustusten mukaan.

Opastettu kierros Sunilassa

Esitelmän jälkeen ja ennen illan konserttia arkkitehtuurista kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua opastetulle kävelykierrokselle Sunilan asuinalueella arkkitehti Rurik Wasastjernan opastuksella.

Kaiken lisäksi Kantolan kevätpäivässä juhlistetaan Sunilassa tehdyn ensimmäisen sellupaalin 81-vuotispäivää.

Myös Kantolan näyttelytoiminta jatkuu jälleen. Marjut Siron maalausten näyttely on esillä kesäkuun loppuun saakka.

Yhdeksäs Kantola soi! -konsertti

Yhdeksännessä Kantola soi! -konsertissa esiintyy Jallu Sundelin ystävineen. Sundelinin (rummut ja laulu) lisäksi yhtyeessä soittavat Visa Haarala (torvet), Mika Huusari (harmonikka) ja Josa Mäki (basso).

Kotkalaismuusikoista koostuva yhtye on esiintynyt viitisen vuotta. Sen esittämä musiikki on jostain jatsin ja tanssimusiikin puolesta välistä.

Työkseen Kymi Sinfoniettassa trumpettia soittavan Visa Haaralan mielestä tälle yhtyeelle tunnusomaista on läsnä oleva, lämmin soundi. Eräänlaista sielunhoitoa niin muusikoille kuin yleisöllekin.

Haarala itse kokee olevansa etuoikeutettu, kun voi muusikkona soittaa sekä klassista että kevyttä.

- Molemmat antavat ainutlaatuista energiaa ja elämää, Haarala sanoo.

Potkua Lapin kiertueelle

Jallu Sundelin ystävineen -yhtye syntyi oikeastaan silloin, kun muusikkoystävät katsoivat yhdessä tallennetta tamperelaisen edesmenneen jazzmuusikon Acre Karin muistokonsertista. Hämeenlinnasta kotoisin oleva Sundelin oli joskus 70-luvulla jammaillutkin Acre Karin kanssa ja samanlaista vokstrottimeininkiä on luvassa Sundelinin ja ystävien soitossa.

Kantolan konsertti on porukan viimeinen esiintyminen ennen Lapin kiertuetta toukokuun lopulla. Muun muassa Kilpisjärven seuratalo on varattu konserttia varten.

Lappi kuuluu myös konsertin ohjelmassa, jossa ovat mukana aiheeseen sopivat Lapin kesä, Lapin tango ja Matkalla pohjoiseen.

 

Kantolan kevätpäivä -tapahtuma on muuten maksuton, mutta liput konserttiin maksavat 15 euroa ja niitä voi varata etukäteen numeroista: 044 244 7702/Kantola tai 045 139 7970/Heikki Naski.

…………………….

Kantolan kevätpäivä 16.5.

  • Kello 14.45 merikapteeni Carl-Gustav Walldén: Sellupaali, jokapäiväinen leipä.
  • Kello 15 intendentti Mia Hipelin luento:  Aino Aallon tuottelias 1930-luku.
  • Kello 16 kävelykierros Sunilan asuinalueella arkkitehti Rurik Wasastjernan opastuksella.
  • Kello 18 Kantola soi! -konsertti: Jallu Sundelin ystävineen.
  • Marjut Siron maalausten näyttely esillä kesäkuun loppuun. Avoinna ti-pe 16-18 ja la-su 14-16.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy