Karhulan jättikoulu ei saanut kannatusta kyselyssä

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 09.01.2019 - 19:08

Kuntalaiskyselyyn vastanneista ylivoimainen enemmistö vastustaa suuren koulu- ja päiväkotiyksikön rakentamista Karhulaan. Lähes tuhannesta vastanneesta 84,7 prosenttia on sitä mieltä, että parempi vaihtoehto on rakentaa erilliset rakennukset päiväkodille, alakoululle ja yläkoululle sekä sijoittaa Karhulan lukio tämänhetkisiin Helilän koulun väistötiloihin.

Vastaajista 15,5 prosenttia kannattaa vaihtoehtoa, jossa Karhulaan rakennettaisiin uusi päivä-koti-koulurakennus lukiokoulutukseen asti. Isossa yksikössä olisi noin 1190 lasta ja nuorta.

Kuntalaiskysely liittyy Kotkan kouluverkkoselvitykseen. Kyselyn tuloksia esiteltiin yleisölle Merikeskus Vellamossa tänään keskiviikkona.

Pihkoo ja Hovinsaari halutaan säilyttää

Kyselyssä kysyttiin myös, mitä toimintoja uuteen kiinteistöön tulisi lisäksi sijoittaa?

Eniten kannatusta saivat liikuntatilat. Niitä toivoi 82,1 prosenttia vastaajista. Myös kirjasto (66,8%) ja nuorisotilat (54,6%) saivat vahvaa kannatusta.

Pihkoon koulun yhdistämistä Langinkosken kouluun vastusti neljä viidestä vastaajasta. Hakalan koulun ja Rauhalan koulun voi yhdistää vastaajista 58 prosentin ja Helilän ja Karhulan koulut 69,8 prosentin mielestä. Sen sijaan Hovinsaaren koulun yhdistämistä Kotkansaaren kouluun kannattaa vain 40 prosenttia vastaajista.

Lukiokoulutuksen halutaan Karhulassa jatkuvan. Sen kannalla oli 83 prosenttia vastaajista.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy