Karhulan paloasema korvaa saastuneen Jylpyn

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 05.12.2018 - 16:39

 

Karhulaan aiotaan rakentaa uusi paloasema. Rakennuspaikaksi esitetään jäähallia vastapäätä olevaa tonttia Tapiontiellä Käpylässä. Paloaseman tarveselvitys on Kotkan kaupunginrakennelautakunnassa ensi tiistaina.

Paloaseman tavoitehinta-arvio on noin kymmenen miljoonaa euroa. Paloaseman rakentaminen alkaisi parin vuoden kuluttua ja se olisi käyttöön otettavissa syksyllä 2021.

Karhulan paloasemainvestointia sovitetaan kaupungin investointiohjelmaan, kun tiedetään sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset pelastustoimen investointi- ja järjestämisvastuisiin.

 

Palvelutaso paranee

Uusi paloasema tulee parantamaan eteläisen Kymenlaakson pelastustoimen palvelutasoa. AVI:n tarkastuksen mukaan alueella on tällä hetkellä seitsemän riskialuetta (ns. riskiruutua), joissa toimintavalmiusaika ei täyty. Riskiruuduista kaksi on Karhulassa.

Karhulan asema tulee olemaan ns. tukiasema. Lisäksi alueella on kaksi satelliittiasemaa, Kotkansaaren ja Haminan asemat. Haminan uuden paloaseman suunnittelu on myös käynnissä.

 

Jylpystä eroon

Paloasemaverkoston uusimisen myötä Kymenlaakson pelastuslaitos pääsee eroon erittäin ongelmalliseksi muodostuneesta Jylpyn paloasemasta. Jylpyn asema on sijainniltaan huono, eikä sen sisäilmaongelmia on saatu poistettua. Useita miljoonia maksaneista korjauksista huolimatta osa henkilökunnasta ei edelleenkään pysty työskentelemään rakennuksessa.

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy