Kotkalta napakampi ote tapahtumakeskukseen

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 18.11.2019 - 20:55

Kotkan kaupunginhallitus ja sen omistajaohjausjaosto ovat saaneet selvityksen Kotkan Juki Kiinteistöt Oy:n ja Backstaff Oy:n tapahtumista. Sekä kaupunginhallitus että omistajaohjausjaosto tukevat yhtiöiden hallituksissa tehtyjä ratkaisuja.

Kaupunginhallituksen että omistajaohjausjaoston mielestä nyt tehdyillä ratkaisuilla on haluttu turvata, että tapahtumakeskukseen liittyvä kokonaisuus etenee niin, että siinä on riittävästi osaamista, ja että mahdolliset riskit on minimoitu.

Kaupungin konsernijohto haluaa lisäksi varmistaa, että projektille asetetut tavoitteet toteutuvat kaupunginvaltuuston päätösten mukaisesti. Tätä varten nimetään henkilö, joka jatkossa valvoo kaupunkikonsernin kokonaisetua.

Omistajaohjausjaosto on lisäksi päättänyt parantaa hankkeen etenemiseen liittyvää tiedonkulkua konsernin sisällä.

Yrityskeskus olisi tärkeä

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sami Virtasen (sd.) mielestä hankkeesta on puuttunut projektin omistaja (project owner), joka koordinoi eri toimijoiden välillä. Henkilöstä ei Virtasen mukaan ole vielä päätetty, vaan konsernin johto sai tehtäväkseen valmistella valintaa. Henkilö tulee kaupungin sisältä.

Virtanen pitää tärkeänä, että myös Cursorin yrityskeskushanke Kantasatamaan toteutuisi. Hänen mukaansa hyviä esimerkkejä ammattikorkeakoulujen ja yritysten yhteistyöstä on muualta Suomesta, esimerkiksi Lahdesta. Yhteistyö sitouttaisi opiskelijoita yrityksiin jo opiskeluaikana ja toisaalta helpottaisi yritysten työvoimapulaa.

- Toivon todella, että Cursor saisi juostua hankkeen kasaan, Virtanen sanoi.

Virtanen sanoo ymmärtävänsä yritysten tuskan sitoutua hankkeeseen, joka valmistuu vasta vuosien päästä. Myös vuokrataso uusissa toimistotiloissa asettaa omat kynnyksensä. Toisaalta Cursorilla on oltava tietystä määrästä tiloja vuokrasopimukset ennen kuin se uskaltaa lähteä liikkeelle. Riskinottokykyä puolin ja toisin mitataan varmasti.

 

 

 

 

 

On taas se aika vuodesta...Kotkan Lihamestarit kinkkutilaus!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy