Kotkan kokoomus pulassa kolme kuukautta ennen vaaleja

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 22.01.2019 - 13:40

Marika Kirjavaisen jääminen pois ensi kevään eduskuntavaaleista aiheuttaa hankaluuksia kokoomukselle. Uuden ehdokkaan etsiminen on jo aloitettu.

Kotkan kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajan Kai Savolaisen mukaan Kirjavainen kertoi puolueelle ehdokkuudesta luopumisestaan viime viikolla.

- Tänään sitten kuulimme syyn, Savolainen sanoi.

Savolaisen mukaan uusi tilanne on puolueelle haasteellinen.

- Se vaikuttaa vaaleihin koko piirissä, sillä puolueen saama kokonaisäänimäärä ratkaisee, kuinka monta edustajaa menee läpi.

Kokoomuksen hajaannus osui omaan nilkkaan

Tilanne Etelä-Kymenlaaksossa on kokoomuksen kannalta nyt tyystin erilainen kuin neljä vuotta sitten. Kenttä on nyt aivan tyhjä, kun taas neljä vuotta sitten äänten jakajia oli ehkä liikaakin. Silloin Kirjavaisen lisäksi samoille apajille tuli kotkalaislähtöinen poliisi Marko Fobba Forss. Lisäksi ehdolla oli pyhtääläinen Toni Vanhala.

Kokonaisuudessaan kolmikko sai ääniä 8052, joista Kirjavainen sai lähes puolet ja Forss reilusti yli 3000 ääntä. Kirjavainen sai Kotkasta ja Haminasta yhteensä 3367 ääntä, kun Forssin saalis oli  1366 ääntä.

Kotkan kokoomuksen tuen jakautuminen oman ehdokkaan eli Marika Kirjavaisen ja valtakunnan julkisuutta nettipoliisina saaneen ”ulkokotkalaisen” Marko Forssin kesken johti todennäköisesti siihen, että kumpikaan ei päässyt vaaleissa läpi.

Verkot vedessä

Savolaisen mukaan useammalta mahdolliselta ehdokkaalta on nyt kyselty halukkuutta vaaleihin, mutta toistaiseksi ilman tulosta.

- Verkot ovat vedessä.

Savolaisen mukaan nyt pitäisi löytää ehdokas, jonka taakse kotkalaiset olisivat valmiita asettumaan. Ehdokas, joka saisi vaaleissa kahdesta neljään tuhanteen ääntä.

- Nyt saisi myös tuoda itsensä julki ne, joilla olisi intohimoa.

Asukasmäärän jakautuminen Kaakkois-Suomen vaalipiirissä tarkoittaa Savolaisen mukaan sitä, että kokoomuksen ehdokkaista seitsemän pitäisi olla Kymenlaaksosta. Kirjavaisen pois jäämisen jälkeen ehdokkaita on enää neljä: laulaja Jukka Hallikainen Miehikkälästä sekä Kouvolasta koripalloilija Ville Kaunisto, projektipäällikkö Pekka Korpivaara sekä opiskelija Iida Tani.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy