Kymenlaakson liitto siirtyy Karhulasta Kouvolaan

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 11.03.2019 - 18:51

Viimeisetkin julkishallinnon rippeet lähtevät Karhulasta lähivuosina. Tapahtumakeskuksen toteuttamispäätös tarkoittaa sitä, että Kotkan-Haminan seudun kehitysyhtiö Cursor siirtynee Kotkan Kantasatamaan muutaman vuoden kuluttua.

Moottoritien toiselta puolelta puolestaan lähtee Kymenlaakson liiton toimisto, joka muuttaa Kouvolaan maakuntahallituksen tämänpäiväisellä päätöksellä. Hallitus päätti, että Kymenlaakson liitto aloittaa valmistelut viraston muuttamisesta Kouvolaan. Tavoitteena on, että maakunnan liitto arkistoineen muuttaa Kouvolaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Maakuntahallituksen uudet tilat ovat Kouvolan Hovioikeuden talossa. Siellä on tilaa noin 30 henkilölle. Uusissa tiloissa on lisäksi tarvittavaa väljyyttä tilapäisiä projektityöntekijöitä tai mahdollista uusien tehtävien myötä tulevaa kasvua varten.

Ahtaat tilat

Kymenlaakson liiton muutto Kouvolaan liittyy vahvasti sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun, joka viime viikolla lopulta kaatui. Siirtoa oli perusteltu sillä, että sote- ja maakuntauudistukseen valmistauduttaessa sovittiin vuonna 2016, että Kouvolasta tehdään uuden Kymenlaakson hallinnollinen keskus, kun taas Kotkassa on sote-palveluiden painopiste.

Huolimatta maakuntauudistuksen kaatumisesta Kymenlaakson liiton siirtämistä Kouvolaan perusteltiin muun muassa sillä, että sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun aikana maakunnan liiton yhteistyö erityisesti ELY-keskuksen kanssa on tiivistynyt. Siirtoesityksen mukaan yhteistyötä on syytä pitää jatkossakin tiiviinä, josta syystä viraston sijainti ELY-keskuksen kanssa samassa kaupungissa on perusteltua.

Kymenlaakson liiton toimitiloja Karhulassa on pidetty ahtaina. Vanhassa talossa on ilmennyt aika ajoin myös pieniä rakennevaurioita. Maakuntaliiton rakennus Karhulassa on seurakunnan omistuksessa. Seurakunta on ilmoittanut ottavansa rakennuksen omaan käyttöönsä, jos Kymenlaakson liitto lähtee.

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy