Lohisoitto alkaa Kantolasta

karhulalainen
Julkaistu: 29.05.2019 - 13:41
Matti Jylhä-Vuorio kokeili Kantolan akustiikkaa.

Kymijoen Lohisoitto aloittaa musiikki-iloittelunsa normaalia ajankohtaa aikaisemmin. Lohisoiton etkoja vietetään sunnuntaina 2.6., kun Solistiyhtye Kaiku esiintyy iltapäiväkonsertissa Sunilan Kantolassa kello 16 alkaen. Tapahtuman muut konsertit ovat ensi keskiviikosta eteenpäin.

Kevyttä klassista musiikkia esittävän Solistiyhtye Kaiun kenties nimekkäin muusikko on oboensoittaja Aale Lindgren, joka on kuulunut instrumenttinsa kärkihahmoihin Pohjoismaissa jo kolmisenkymmentä vuotta. Muut muusikot ovat Matti Jylhä-Vuorio, oboe, Ilkka Hirvonen, englannintorvi ja Heikki Simola, fagotti.

Muusikoita yhdistää vanha kaveruus jo opiskeluajoilta. Lindgren loi uransa Helsingin kaupunginorkesterissa, Simola on vaikuttanut Suomen kansallisoopperassa, Hirvonen Oulu Sinfoniassa ja Jylhä-Vuorio Kymi Sinfoniettassa. Hän on ollut myös Kymijoen Lohisoiton kantavia voimia alusta asti.

Yhtyeen nimi ja ohjelmiston pohja juontavat haminalaisesta Nikolai Kaiusta, joka toimi 1900-luvun alussa kornetinsoittajana Suomenlinnan tarkka-ampujakomppaniassa. Erään kerran Lindgren ja Jylhä-Vuorio löysivät Nikolai Kaiun sukulaisen mökiltä laukun, jossa olivat Nikolain soitin ja nuottivihko.

-  Materiaali sopii sellaisenaan vaskikvartetin esitettäväksi, Mozartia, Weberiä, Beethovenia, sen ajan käyttömusiikkia, Matti Jylhä-Vuorio kuvailee.

Nikolain Kaiun laukusta löytyneen musiikin lisäksi kvartetti esittää muutakin musiikkia, muun muassa Aale Lindgrenin uudelta levyltä.

Edelmann ja UMO myyty loppuun

Kymijoen Lohisoiton liput ovat menneet jälleen hyvin kaupaksi jo etukäteen. Samuli Edelmannin konsertti Kuutsalossa ja UMOn konsertin liput ovat loppuunmyydyt.

Kantolan etkoille lippuja ainakin toistaiseksi löytyy. 15 euron hintaiset liput ovat myynnissä asiakaspalvelupiste Ruorissa (Kirkkokatu 6) ja Ticketmasterissa sekä varattavissa Kantolasta puhelimitse (044 244 7702).

Lippujen hintaan lisätään toimitusmaksu (Ruori 1 € / lippu, Ticketmaster 2,50‒3,50 € / lippu). Mikäli lippuja jää myytäväksi, niitä saa konserttipaikan ovella tuntia ennen esitystä. Lipun hintaan sisältyy väliaikakahvi.

Kantolan konsertin järjestävät yhteistyössä Pro Sunila ja Kymijoen Lohisoitto. Lohisoiton koko ohjelma löytyy osoitteesta: kymijoenlohisoitto.fi.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy