Marika Kirjavaisesta Kymenlaakson kauppakamarin uusi toimitusjohtaja

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 22.01.2019 - 10:52
Marika Kirjavainen johti Kotkan kaupunginvaltuuston tiedonantokokousta maanantaina.

Kotkalainen yrittäjä ja kokoomuspoliitikko Marika Kirjavainen on valittu Kymenlaakson kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi. Nykyinen toimitusjohtaja Jouko Lehtoranta jää eläkkeelle. Kirjavainen aloittaa kauppakamarissa 1.4.

Uuden tehtävän vuoksi Kirjavainen ei asetu ehdolle tulevan kevään eduskuntavaaleissa. Kirjavainen toimii myös Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

- Hyvin todennäköisesti luovun myös valtuuston puheenjohtajuudesta. Kauppakamari toimii koko Kymenlaakson alueella, joten en voi profiloitua yhden kunnan asioissa, Marika Kirjavainen sanoi.

Viime viikonloppuna hänet valittiin kokoomuksen puoluehallitukseen. Kirjavainen on myös Kaakkois-Suomen kokoomuksen piirihallituksen puheenjohtaja.

Vahva yrittäjätausta

Marika Kirjavaisella on vahva yrittäjätausta. Hän on toiminut yrittäjänä Kuljetus Kirjavainen Oy:ssä vuodesta 1997 alkaen. Hän on monelle tuttu myös Karhulassa toimineesta Kirjavaisen Kalakaupasta.

Yrittäjäjärjestöjen paikallisyhdistysten toiminnassa Kirjavainen on ollut mukana vuodesta 2009 alkaen; viimeisimpänä Kymen Yrittäjien hallituksessa, jossa puheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta.

Kauppakamarin toimitusjohtajan paikka herätti runsaasti kiinnostusta sekä maakunnassa että sen ulkopuolella. Määräaikaan mennessä tehtävään tuli 24 hakemusta.

Hakijoilta edellytettiin muun muassa vankkaa elinkeinoelämän tuntemusta, verkostoitumistaitoja ja myynti- ja tavoitehakuista työskentelytapaa.

Kirjavainen saa johdettavakseen asiantuntijaorganisaation, jossa kokopäivätoimisesti työskentelee kuusi henkilöä. Luottamushenkilöitä on lähes 200 ja jäsenyrityksiä 550. Kymenlaakson kauppakamari toimii koko maakunnan alueella ja tarjoaa asiantuntijapalveluja. Merkittävä tehtäväkenttä on vaikuttamis- ja edunvalvontatyössä.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy