Metsärinteen mykkäfilmit esille Kyminsuussa

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 24.01.2019 - 15:18
Heikki Kauppinen ja 1960-luvun juliste.

Pala kotkalaista kulttuurihistoriaa astuu arkistojen kätköistä esiin Kyminsuussa sunnuntaina 27.1. Entisen elokuvateatterin arvon mukaisesti valkokankaalle heijastetaan kotkalaisia elokuvia yli 50 vuoden takaa.

Pertti Metsärinteen yhtye oli suosionsa aikoina 1960-luvulla muutakin kuin orkesteri. Se esiintyi muun muassa Spede Pasasen televisio-ohjelmissa, jonka tiimoilta syntyi tukku lyhyitä, pitkälti improvisoiden tehtyjä mykkäfilmejä, joita Spede esitti ohjelmissaan.

- Ei niissä oikein ole päätä, eikä häntää. Mutta aina meillä lystiä oli, kun niitä tehtiin, muistelee yksi ”näyttelijöistä”, muusikko Heikki Kauppinen.

Kauppisen ja Metsärinteen lisäksi yhtyeessä soittivat edesmenneet Reijo Tani, Risto Sihvonen ja Edward Syrjä. Filmeissä esiintyvät muusikoiden lisäksi myös Juha Vainio ja Hannu Halonen.

Luvassa on hyvän mielen kotkalainen iltapäivä

Useimmat filmeistä on kuvattu Kotkassa. Ne ovat pölyyntyneet elokuva-arkistossa kymmenet vuodet, kunnes tänä vuonna joukko kotkalaisia päätti editoida filmit katseltavaan muotoon.

Mukana hankkeessa ovat olleet elokuvaohjaaja Juha Koiranen, Kakspy:n toiminnanjohtaja Markku Kärmeniemi ja muusikko Mika Huusari. Elokuvien käsittelyä on tehty Kakspy:n mediatalo Oskussa.

- Luvassa on hyvän mielen kotkalainen iltapäivä, Mika Huusari sanoo.

Tilaisuuden alkuosa koostuu lyhytfilmeistä, joiden välissä Heikki Kauppinen kertoo muistojaan elokuvien syntyajoilta 1965-68.

Tauon jälkeen esiintyy Pertti Metsärinteen yhtye nykyisessä kokoonpanossaan. Kauppisen ja Metsärinteen lisäksi lavalla nähdään Erkki Siikasaari ja Harri Heininen.

Lippuja saa ennakkoon Kyminsuusta (pe 12-15) ja tuntia ennen ovelta. Tilaisuus alkaa kello 15.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy