Moisio valtaa Kantolan

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 14.11.2019 - 16:28
Anne Hasu ja Linda Nurmenniemi, äiti ja tytär, ovat innoissaan Kantolan tarjoamista hienoista puitteista tulevalle näyttelylle.

Alvar Aallon suunnitteleman Sunilan Kantolan kulttuurisyksy jatkuu Moision taide- ja pitokartanon näyttelyllä. Moisio tuo suomalaisen nykytaiteen näyttelyn kolmeksi viikoksi marras-joulukuussa. Moisio Goes Kantola -näyttely avautuu lauantaina 16.11. kello 11.

Esillä on runsaasti lasitaidetta ja keramiikkaa, mutta myös maalauksia. Moision kartanoa pyörittävät Anne Hasu ja Linda Nurmenniemi kertovat, että esillä olevat taiteilijat eivät ole esiintyneet Moision kartanon näyttelyissä. Poikkeuksen tekee näyttelyn nimekkäin taiteilija Soile Yli-Mäyry, joka on tuttu tekijä myös Moisiossa.

Yli-Mäyryn lisäksi Kantolassa on esillä teoksia Anssi Ruokokoskelta, Veera Kuljulta, Viivi Lehdolta, Paula Pääkköseltä, Ville Heimalalta, Marita Kouhialta, Laura Annalalta, Alma Jantuselta ja Johannes Rantasalolta (Lasisirkus) sekä Petra Jäppiseltä (Nokuro Design).

- Kaikki taiteilijat ovat tulossa hyvin innoissaan Alvar Aallon suunnittelemaan taloon, sanoo pop up -taidemyyntinäyttelyn kokoamisesta vastaava Nurmenniemi.

Varjo Moision yllä

Kouvolan Elimäellä sijaitseva, Hasun perheyhtiön pyörittämä, historia-, kulttuuri- ja ruokamatkailuun panostava Moision kartano poikkeaa tyyliltään tyystin 1930-luvun funkista edustavasta Kantolasta ja on tiloiltaankin yli kaksinkertainen. Carl Engelin piirtämä empirekartano valmistui Wreden suvun käyttöön vuonna 1820.

- Valmistaudumme kovaa vauhtia 200-vuotisjuhliin, Anne Hasu sanoo.

Toiminnan ylle on kuitenkin langennut epävarmuuden varjo. Kartanon omistaja eli Kouvolan kaupunki on talousvaikeuksissaan listannut joukon myytäviä rakennuksia, joista yksi on Moision kartano.

Tuntumaa Kantolasta

Moision näyttely Kantolassa liittyy ainakin osittain yrityksen tulevaisuuden suunnan hakemiseen. Moisio on ollut mukana keskusteluissa, joissa Kotkan kaupunki on hakenut Kantolalle yrittäjää. Haku ei ole vielä tuottanut tulosta, mutta näyttelyn kautta Moisio hakee tuntumaa ja kokemusta Kantolassa toimimisesta.

- Jännä nähdä, tulevatko meidän asiakkaamme myös Kantolaan. Hyvä merkki on se, että kovatasoiset taiteilijat haluavat tulla Kantolaan, Nurmenniemi sanoo.

Taiteilijoiden lisäksi Kantolassa myyvät tuotteitaan Finform Design, Dreams, Mustila Viini, Asta Vehviläinen ja Pauli Luoma.

Kahvilassa on tarjolla kahvia, teetä, glögiä, joulutorttuja ja pipareita. Lisäksi 22.11. on miesten saunaperjantai ja 29.11. naisten.

 

Moisio Goes Kantola -näyttely (Kantokatu 5) on esillä 16.11.-6.12. ma-ke klo 11-15, to-su klo 11-18. Poikkeukset: pe 22.11. ja 29.11. klo 11-20. Yksityistilaisuudet 19.11., 21.11. ja 26.11.

Näyttelyyn ei ole sisäänpääsymaksua.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy