Outletin taru on päättymässä: Kotka alkaa purkaa sopimuksia

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 04.03.2019 - 09:50
Kotka ottaa Kantasatamassa uuden suunnan. (Kuva: Jukka Hesselgren)

Amerikkalaisen liikemiehen Cameron Sawyerin tarina Kotkan Kantasataman kehittäjänä alkaa olla lopussa.

- Outlet-hanketta ei ole ihan lopullisesti vielä kuopattu, mutta tämän viikon aikana mietimme, miten pääsemme Cameron Sawyerin kanssa tekemistämme sopimuksista eroon, sanoi Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö maanantaiaamuna.

- Sopimuksia pitää tutkia tarkasti, ettei sitten käräjäsalissa tarvitse asioita selvitellä.

Sawyerin ja Kotkan kaupungin välinen yhteistyö on viime viikkoina kulminoitunut siihen, pystyykö Sawyer antamaan varmuuden siitä, että tapahtumakeskuksen yhteyteen rakennetaan hotelli. Varmuutta ei ole saatu.

Sirviön saamien tietojen mukaan Sawyer olisi vielä viikonlopun aikana yrittänyt asiaa ratkaista. Tapahtumakeskuksen, hotellin ja Xamkin kampuksen toteuttamissopimus on määrä allekirjoittaa huomenna tiistaina. Tänään illalla Kotkan kaupunginvaltuusto käsittelee tapahtumakeskuksen laajennettua hankesuunnitelmaa.

Takarajat paukkuneet moneen kertaan

Kotkan Kantasataman kehittämisprosessi on kestänyt monta vuotta. Kotkan kaupungin ja Cameron Sawyerin edustaman Kotkan Kantasataman Kehitys Oy:n välisessä maankäyttösopimuksessa määritellyt takarajat eri osien rakentamisesta ovat paukkuneet moneen kertaan.

- Koko prosessin näkökulmasta sopimusten purkautuminen on tietysti pettymys, onhan Kantasatamaan liittynyt isoja odotuksia. Mutta ei tämä mikään yllätys ole, Sirviö sanoo.

Hän ei osaa vielä sanoa, mitä Kantasataman suhteen tämän jälkeen tehdään.

- Se on kuitenkin maankäytöllisesti Kotka ykköspaikka.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy