Pihkoo saa uuden koulun – lähes kaikki ryhmät sen takana

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 08.11.2019 - 13:42
Pihkoon koulun oppilaat jättivät vetoomuksen Kotkan kaupunginjohtajalle Esa Sirviölle torstaina. Sirviö ilahtui oppilaiden aktiivisesta toiminnasta.

Kotkan valtuuston poliittiset ryhmät ovat päässeet yhteisymmärrykseen Pihkoon koulun asiassa. Ryhmien puheenjohtajat kokoontuivat torstai-iltana. Se tarkoittaa sitä, että Pihkoon uusi koulu palaa Kotkan investointiohjelmaan ja sen kärkipäähän.

- Ryhmien yhteinen näkemys on, että kouluhanke toteutuu mahdollisimman pian, sanoo sosiaalidemokraattisen ryhmän puheenjohtaja Pia Hurtta.

Saila Piipari-Huovila (kok.) toivoo, että kotkalaiset onnistuisivat markkinoimaan Pihkoota yhteisöllisenä kylänä lähellä palveluja.

- Ja saisimme siitä myös ulkopaikkakuntalaisia houkuttelevan asuinalueen.

Piipari-Huovila toivoo myös, että pihkoolaiset ovat aktiivisesti mukana tässä ja mahdollistavat esimerkiksi maa-alueiden saatavuutta, jos uusia tonttipaikkoja täytyy löytää.

Vihreät ovat säästölinjalla

Vihreät eivät ole yhteisessä esityksessä mukana, mutta valtuustoryhmän puheenjohtajan Annika Aalto-Partasen mukaan puolue ei lähde myöskään vastustamaan muiden tekemää esitystä.

- Me olemme säästöjen kannalla, Aalto-Partanen perustelee vihreitten nihkeyttä Pihkoon uuden koulun suhteen.

Pihkoon vanhan koulun tontille ei hankita väistötiloja, koska siihen ei sellaisia rakentamisen ajaksi mahdu. Tällä hetkellä Pihkoon koulua käyvät lapset ovat väistössä Karhuvuoren koulussa.

Savotta vapautuu pian

Pihkoon koululaisten, vanhempien ja isovanhempien mielenilmaisussa Kotkan kaupungintalossa torstaina tuotiin vahvasti esiin ongelmat, joita syntyy, kun ala- ja yläkoululaiset käyvät samaa koulua Karhuvuoressa.

Pihkoo onkin ainoa Kotkan kouluista, jonka väistötilat eivät ole oman koulun yhteydessä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen (sd.) sanoi tilaisuuden jälkeen, että Savotta (entinen puutalousoppilaitos Mussalossa tyhjenee vuodenvaihteessa, kun Langinkosken koulun oppilaat siirtyvät uuteen kouluunsa. Savotta saattaisi olla yksi vaihtoehto pihkoolaisille siihen saakka, kunnes uusi oma koulu valmistuu.

 

 

 

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy