Pihkoon koulu palaa investointiohjelmaan

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 07.11.2019 - 14:58
Pihkoon koululaiset valtasivat kaupungintalon ja osoittivat mieltään oman koulunsa puolesta.

Pihkoon koulun uudisrakennus ei mahtunut Kotkan kaupunginjohtajan Esa Sirviön ensi vuoden budjettiesitykseen eikä parin seuraavankaan vuoden suunnitelmiin. Valtuusto päättää kaupungin ensi vuoden talousarviosta ja investoinneista maanantaina. Näyttää siltä, että Pihkoon koulua ollaan palauttamassa Kotkan investointiohjelmaan ja sen kärkipäähän.

Asian vauhdittamiseksi käytännössä koko Pihkoon koulun väki oli vetoamassa päättäjiin Kotkan kaupungintalossa torstaina iltapäivällä: noin 140 oppilasta banderolleineen sekä iso joukko vanhempia ja isovanhempia tekivät päättäjille hyvin selväksi, että Pihkoo tarvitsee ja ansaitsee uuden alakoulun.

”Pihkoo paras, Pihkoo takas” -iskulauseet kaikuivat kaupungintalon portaissa ja terassilla, kun oppilaat purkautuivat bussiautoista ja suuntasivat kohti vallan linnaketta. Valtuustosalissa heitä odottivat Esa Sirviön lisäksi valtuuston puheenjohtaja Jari Elomaa (kok.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen (sd.), kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Markku Saastamoinen (kok.) sekä opetustoimenjohtaja Jukka Tanska ja kiinteistöpäällikkö Tero Huusko.

Pihkoolaiset saivat kiitosta mielenilmaisustaan

Jo ennen pihkoolaisten näyttävää invaasiota kaupungintalolle valtuustoryhmät ovat pohtineet Pihkoon tilannetta, eikä kaupunginjohtajan esitykseen olla yhtymässä.

- Kaupunginjohtajan esitys tulee maanantaina muuttumaan, lupasi Jari Elomaa, mutta ei tarkemmin luvannut, miten.

Sami Virtanen oli samaa mieltä, että pihkoolaisten vetoomus tullaan varmasti huomioimaan positiivisesti talousarviokokouksessa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että koulun rakentaminen palautetaan Kotkan investointiohjelmaan valtuuston viime kesäkuussa päättämän kouluverkkoselvityksen mukaisesti.

Esa Sirviö kiitteli pihkoolaisia mielenilmaisustaan.

- Tämä on vaikuttamista parhaimmillaan, Sirviö totesi.

Hänkin arveli, että Pihkoon koulu ei enää maanantain kokouksessa ole mikään kuuma peruna, vaan peruna, joka jollakin tavalla kuoritaan lautaselle. Hän perusteli esitystään poistaa Pihkoo investointiohjelmasta kaupungin vaikealla taloustilanteella.

Myös opetustoimenjohtaja Jukka Tanska ihasteli pihkoolaisten voimakasta esiintymistä oman koulun puolesta.

- Hienosti olette tämän toteuttaneet. Mitä teistä vielä tuleekaan.

- Te pelastitte minun päiväni, Tanska sanoi ja sai raikuvat aplodit yleisöltä, joka juuri ja juuri mahtui valtuustosaliin.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy