Pikku Pietarin piha tuo näyttämölle ensikertalaisia

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 07.02.2019 - 13:41
Isä (Mika Hytönen) ja pikku Pietari (Jesse Snygg) ovat päähenkilöitä tulevassa näytelmässä.

Karhulan Työväennäyttämön valmistamassa perinteisessä näytelmässä Pikku Pietarin piha keskeisenä ajatuksena on se, että ihmisten pitäisi olla parempia toisilleen, ottaa toisensa paremmin huomioon.

Tämän oppii myös pikku Pietari, joka kipuilee äitinsä kuolemaa. Pietarin isä, torikauppias Jormalainen, löytää uuden äitiehdokkaankin, mutta hän häviää pian kuvioista.

Ihmisen eloa 50-lukulaisessa puutalokorttelissa tarkkaillaan pikku Pietarin näkökulmasta tshehovilaiseen tapaan. Kun Pietari alkaa huomioida muita ihmisiä ja katsella asioita uudesta näkökulmasta, omakin elämä näyttää valoisammalta. Sitä saa, mitä tilaa.

Näytelmän ohjaavat Hannele Kainulainen ja Arimo Haltsonen. Näytelmä perustuu Aapelin eli kirjailija Simo Puupposen samannimiseen romaaniin. Näyttämölle sen on sovittanut Jorma Karimo.

Eri-ikäiset ihmiset tukevat toisiaan

Näytelmän valintaan vaikutti ohjaajien vetämän kurssin kirjava osanottajajoukko. Syksyllä Karhulan Työväennäyttämöllä alkaneella kurssilla on ollut paljon väkeä ja eri-ikäisiä. Koska periaatteena on, että kaikki pääsevät näyttämölle, näytelmäksi piti löytyä kurssin koostumukseen sopiva teksti.

Mukana näyttämöllä on myös muutama ensikertalainen kuten Pietari isää esittävä Mika Hytönen. Jari Lipon sitkeän houkuttelun tuloksena Hytönen suostui kurssille, mutta ilmoitti heti, että näyttämölle hän ei sitten lähde. Tässä nyt sitten ollaan.

Pikku Pietarin roolissa on 13-vuotias Jesse Snygg, jolla jo on vähäistä aiempaa kokemusta näyttämöltä. Hytösen tavoilla ensimmäistä kertaa näyttämöllä ovat rouva Harakkaa esittävä Kati Vilen ja pihapiirin lapsiryhmässä viilettävä Antton Knuuttila.

- Täällä eri-ikäiset ihmiset tukevat toisiaan ja kaikilla on hauskaa, Hannele Kainulainen sanoo.

Kainulaisen mielestä on hyvin palkitsevaa, kun saa jakaa muille ihmisille sitä, mitä itse on oppinut. Samalla hän kauhistuu sitä, että on tehnyt työtään jo neljäkymmentä vuotta.

Edellä mainittujen lisäksi rooleissa nähdään: Marjo Lehvä, Jari Lippo, Henri Jalkanen, Heidi Paukkunen, Lotta Aaltonen, Tommi Paju, Marko Paukkunen, Vilma Hedin, Vega Vantola, Aarno Mansikkamäki, Janne Marin, Maisa Rämä, Iiris Manki ja Mariina Puhakka.

Pikku Pietarin pihan ensi-ilta on Kyminsuussa 17.2.

Hannele Kainulalainen ja Arimo Haltsonen ovat tuttu ohjaajakaksikko Karhulan Työväennäyttämöllä.

 

 

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy